ĀM: Ārvalstu studentiem likuma ietvaros jānodrošina ērtākas iespējas iesniegt dokumentus studijām Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ārvalstu studentiem likuma ietvaros jānodrošina iespējami ērtāka dokumentu iesniegšana studijām Latvijā, pavēstīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā šodien notika ikgadējā darba tikšanās ar Latvijas augstskolām, lai apspriestu aktualitātēs, kas saistītas ar ārvalstu studentu piesaisti jaunajā mācību gadā. Domu apmaiņā piedalījās arī pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Valsts robežsardzes, kā arī Valsts izglītības attīstības aģentūras un Akadēmiskās informācijas centra.

Pēc ĀM vēstītā, tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību izstrādāt noteiktus studējošo atlases kritērijus, lai Latvijas augstskolās studijas sāktu piemērotākie kandidāti un lai atvieglotu administratīvās procedūras studējošo ieceļošanai un mācību sākšanai Latvijā.

«ĀM pēdējā gada laikā jau ir stiprinājusi kapacitāti Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, kas pieņem visvairāk ārvalstu studētgribētāju pieteikumu. Mēs arī turpinām meklēt praktiskus risinājumus, lai ārvalstu studentiem likuma ietvaros būtu iespējami ērtāk iesniegt dokumentus studijām Latvijā,» pauda ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa.

ĀM pārstāvji minēja arī par dažādu reģionu, tostarp Āfrikas un Dienvidamerikas, valstu iestāžu pausto gatavību sadarboties studējošo piesaistē.

Savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvji informēja klātesošos par gaidāmajiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas atvieglos studējošo ieceļošanas nosacījumus un paredzēs iespēju bakalaura programmā studējošajiem noformēt uzturēšanās atļauju, jau atrodoties Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu