Deputāti vēlas likt šķēršļus amatpersonu atalgojumu publiskošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeima šodien atbalstīja rosinājumu no Valsts pārvaldes iekārtas likuma izslēgt normu, ka līdz ar valsts iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu ir jāpublicē arī to vārdi un uzvārdi.

Saeima atbalsta ierosinājumu no likuma izslēgt normu par amatpersonu vārdu publiskošanu līdz ar saņemto atlīdzību

No likuma tiks svītrota norma, ka iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi publicē iestādes mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un un izmaksātā atalgojuma summu. Plānots, ka šīs izmaiņas stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Par šīs normas izslēgšanu no likuma balsoja partijas «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Reģionu apvienības un partijas «No sirds Latvijai» vairāki deputāti. Savukārt pret bija partijas «Vienotība» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK vairāki deputāti, kā arī parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Iepriekš šo priekšlikumu atbalstīja atbildīgā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pēc Saeimas Juridiskā biroja pārstāvju ierosinājuma, jo jautājums par amatpersonām izmaksātā atalgojuma publiskošanu tiek regulēts Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Saeima šajā likumā arī pieņēmusi grozījumus, ar kuriem tiks noteikts, ka cita informācija par amatpersonai izmaksāto darba samaksas apmēru būs pieejama valdības noteiktajā apjomā.

Tādējādi jautājumu par valsts amatpersonu vārdu un uzvārdu publiskošanu par saņemto atlīdzību plānots atstāt valdības ziņā, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Juridiskā biroja vecākais padomnieks Gatis Melnūdris. Viņš norādīja, ka iepriekš notikušajās diskusijās nav izskanējuši plāni valdībai lemt atteikties no vārdu un uzvārdu publiskošanas principa.

Saeimai par šo likumprojektu vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu