Zemgalē pa otrā stāva logu izkritis divgadīgs zēns

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zemgalē pa otrā stāva logu izkritis divus gadus un desmit mēnešus vecs zēns, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Zēns vidēji smagā stāvoklī ar nopietniem ievainojumiem nogādāts Rīgā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Vītola informēja, ka šogad šis ir jau ceturtais gadījums, kad bērns izkritis pa logu, turklāt otrais gadījums divu dienu laikā. Viņa norādīja, ka iestājoties gada siltākajiem mēnešiem, kad telpu vēdināšanai tiek atvērti logi, palielinās risks maziem bērniem izkrist pa logu. Mazi bērni ļoti bieži savās mājās gūst nopietnas traumas tieši tajos brīžos, kad bez pieaugušo uzmanības palikuši kaut pavisam īsu brīdi. Mediķi aicina pieaugušos būt ļoti modriem un piesardzīgiem, lai savlaicīgi pamanītu un novērstu tos riskus, kas var nopietni apdraudēt bērna veselību un dzīvību.

Vecākiem jāatceras, ka bērni pirmajos dzīves gados ļoti aktīvi iepazīst pasauli. Tāpat viņiem ir liela vēlme visu redzēt un aplūkot, skatoties no augstuma, tostarp skatoties ārā pa logu un pār balkona margām. Būtiski, lai vecāki nepieļautu, ka mazulis nepieskatīts spēlējas uz balkona vai terases. Tāpat vēlams pie loga nenovietot dīvānu un galdu. Nevajadzētu atstāt pie loga krēslus, pārtinamo galdiņu vai citus priekšmetus, uz kā bērns varētu pakāpties un pārliekties pāri palodzei. Bērns arī pats var mēģināt piestumt pie loga kādu priekšmetu, lai pakāptos pie tā, kamēr pieaugušo nav istabā un palūkoties pāri palodzei.

Tāpat vecākiem nevajadzētu atstāt vaļā logus vai balkona durvis, ja mājās ir mazs bērns. Ja tiek vēdinātas istabas, tad logu būtu ieteicams atvērt tikai vēdināšanas režīmā. Ieteicams iegādāties arī speciālus logu vai durvju bloķētājus, kas neļaus bērnam tos atvērt.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1287 izsaukumus, no kuriem 234 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu