DP pērn izmeklējusi trīs lietas par vēršanos pret musulmaņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) pagājušā gadā izmeklējusi astoņus kriminālprocesus par nacionālā vai reliģiskā naida kurināšanu, tostarp trīs lietas par vēršanos pret musulmaņiem, skaidroja DP.

Pagājušā gadā DP lietvedībā bija astoņi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 78.panta, proti, par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu. No tiem trīs procesi tika sākti par nacionālā naida izraisīšanu, trīs procesi - par reliģiskā naida izraisīšanu, viens kriminālprocess - par rasu naida izraisīšanu. Savukārt astotais kriminālprocess, kurš tika saņemts no Valsts policijas, vēlāk tika pārkvalificēts par sociāla naida un nesaticības izraisīšanu un nosūtīts pēc piekritības - Valsts policijai.

Viens no iepriekšminētajiem kriminālprocesiem bija ierosināts par vēršanos pret dažādu rasu un nacionalitāšu pārstāvjiem, trīs kriminālprocesi - par vēršanos pret musulmaņiem kā islāma reliģijas pārstāvjiem, viens - par vēršanos pret latviešiem, viens - par vēršanos pret ebrejiem, bet vēl viens kriminālprocess sākts par vēršanos pret rasi.

Divos no iepriekšminētajiem kriminālprocesiem notiek izmeklēšana, trīs ir izbeigti, bet vēl divi nodoti kriminālvajāšanai prokuratūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu