Krauze: Amatpersonu algu publiskošanas jautājumā ZZS balsoja pēc sajūtām, bet lēmumam nepiekrītu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir demokrātisks politiskais spēks un balso, kā konkrētajā brīdī jūt, tomēr personīgi nepiekrītu lēmumam izslēgt normu, ka līdz ar amatpersonām izmaksāto atalgojumu ir jāpublicē arī naudas saņēmēju vārdi un uzvārdi, otrdien pirmsvēlēšanu debatēs LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja ZZS Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas mēra amata kandidāte Juta Strīķe politiķim vaicāja, kāpēc būtu jātic ZZS solījumam publiskot atalgojumu Rīgas domē, ja partija parlamentā nobalsoja pret valsts iestāžu amatpersonu atalgojuma publiskošanu.

Krauze atbildēja, ka ZZS izvēlējās brīvo balsojumu, deputātiem balsojot, kā «viņiem likās». «Katrā gadījumā es neuzskatu, ka tā drīkst būt. Atcerieties, ka šīs ir debates Saeimā un trešajā lasījumā pieņemsim lēmumu, ka visi dati būs publicējami,» teica ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis arī norādījis, ka ZZS atbalsta to, ka likumā jābūt noteiktam pienākumam publiskot valsts amatpersonu vārdus un uzvārdus kopā ar saņemto atalgojumu.

Iepriekš 11.maija Saeimas sēdē ZZS deputātu vairākums balsoja par to, ka no Valsts pārvaldes iekārtas likuma tiek svītrota norma par valsts amatpersonu vārdu publiskošanu kopā ar saņemto atalgojumu.

Brigmanis tagad skaidro, ka politiskais spēks šādi rīkojās, ņemot vērā Valsts pārvaldes un pašvaldības lietu komisijas atbalstu šīm izmaiņām un tās pārstāvju pausto, ka attiecīgais jautājums nav jārisina konkrētajā likumā. Taču, ja tagad rodas bažas, ka ir apdraudēta valsts amatpersonu vārdu publiskošana, tad ZZS šo principu ir gatava «viennozīmīgi atstāt spēkā likumā», pauda politiskā spēka frakcijas vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu