Iespējams, ne visās skolās saņemts latviešu valodas eksāmena rezerves uzdevumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Iespējams, ne visās skolās skolēni šodien saņēmuši latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas rezerves uzdevumus, pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Kā skaidroja centrā, ir informācija, ka, neskatoties uz VISC norādījumiem eksāmenā izmantot rezerves uzdevumus, tas tomēr neesot noticis.

VISC norādīja, ka pagaidām oficiāls iesniegums par to nav saņemts, taču ja jūnijā, vērtējot eksāmenu darbus, tiks konstatēti eksāmenu trešās daļas sākotnējie uzdevumi, katrs gadījums tiks vērtēts atsevišķi.

Centrā sacīja, ka atbildība par rezerves uzdevumu neizdalīšanu skolēniem, visticamāk, gultos uz konkrēto skolu vadības vai izglītības pārvaldes pleciem, neizpildot visus noteikumus, kas reglamentē eksāmenu norisi.

Taču kopumā, izņemot notikušo eksāmenu uzdevumu noplūdi, citi pārkāpumi eksāmena norisē šodien nav fiksēti.

Kā ziņots, VISC no vairākām izglītības iestādēm saņēmis informāciju par latviešu valodas centralizētā eksāmena domraksta tematu noplūdi. Vairākās skolās pirms eksāmena jau bija zināmi trīs domraksta temati. Reaģējot uz notikušo, visā valstī tika samainīta eksāmena trešā daļa, proti, piedāvāti rezerves domraksta temati.

VISC pauda, ka eksāmena norise netika traucēta, jo eksāmena daļas saturs pret rezerves variantu nomainīts laikus, pirms izsniegšanas skolēniem.

Patlaban VISC neatklāj, kādās skolās bija noplūduši domrakstu temati, tāpat netiek atklāts, vai temati bija zināmi vienā reģionā vai arī visā valstī. Tas tiks skaidrots izmeklēšanā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu