KNAB vērtēs, vai filma par Ušakovu pieskaitāma «Saskaņas» priekšvēlēšanu izdevumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs, vai «dokumentālās filmas» par Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) veidošanas un publicēšanas izmaksas ir attiecināmas uz partijas «Saskaņa» priekšvēlēšanu izdevumiem.

KNAB atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiskoto informāciju, šajā gadījumā - video filmā ietverto informāciju un tās atbilstību Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma prasībām, kā arī izvērtēs, vai izmaksas par filmas veidošanu un publicēšanu ir attiecināmas uz partijas «Saskaņa» priekšvēlēšanu izdevumiem, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Jau ziņots, ka kustības «Ghetto games» līderis Raimonds Elbakjans kopā ar režisoru Māri Martinsonu pirms pašvaldību vēlēšanām ir radījis «dokumentālu filmu» par Ušakovu. Kā informēja SIA «Creativus agency» pārstāve Laura Dabare, filmas «Pārgājiens» autori kopā ar «Ghetto TV» un Rīgas domes priekšsēdētāju devušies pārgājienā, «lai iepazītos tuvāk un uzzinātu, kā Ušakovs no vienkārša puikas kļuvis par Rīgas mēru».

«Ghetto Games» ir ielu sporta un ielu kultūras kustība, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Tā pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs.

Dabare paziņojusi, ka «dokumentālo filmu» par Ušakovu «Creativus agency» kopā ar režisoru Martinsonu esot radījuši brīvprātīgi, lai veicinātu jauniešu politisko atbildību, tāpēc aprēķini par tās izmaksām neesot veikti.

Filma esot radīta, lai mudinātu jauniešus aktīvāk iesaistīties pašvaldību vēlēšanās.

Viens no filmas veidotājiem, «Ghetto games» līderis Raimonds Elbakjans, aģentūrai LETA pastāstīja, ka projektā iesaistījies kā brīvprātīgais intervētājs un par izmaksām nezina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu