Igaunija pārbaudīs un uzlabos visu ierēdņu kiberprasmes

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Igaunijas Informācijas sistēmu pārvalde (RIA) valsts institūcijām nosūtīs digitālo mācību vidi, kuru var izmantot, lai pārbaudītu un uzlabotu valsts amatpersonu virtuālās zināšanas.

Digitālajā testā, kas izstrādāts sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju kompāniju «CybExer Technologies», jārisina dažādas situācijas no reālās dzīves, lai uzlabotu savas zināšanas un uzvedību kibertelpā, izmantojot vieglu un rotaļīgu testu, informēja RIA preses dienestā.

RIA kiberdrošības vadītājs Tomass Vakss norādīja, ka ir svarīgi, lai valsts funkcijām nepieciešamās informācijas sistēmas ir drošas un amatpersonām, kas strādā sabiedrības interesēs, ir nepieciešamās zināšanas.

«Drošības pamats ir zināšanas par informācijas sistēmas lietotāju, kas apzinās riskus, uzvedību. Izmantojot trīsdaļīgo elektronisko vidi, mēs varam pārbaudīt amatpersonu zināšanas un tās nepieciešamības gadījumā uzlabot. Turklāt mēs sniegsim atgriezenisko saiti par testa rezultātiem gan darbiniekiem, gan institūcijām,» paskaidroja Vakss.

Testa izstrādātāja «CybExer Technologies» valdes loceklis Janeks Gridins sacīja, ka jaunākais izspiedējvīrusu izplatības vilnis pasaulē pierāda, cik svarīga ir ikdienas kibervides higiēna.

«Izspiedējvīrusi tiek vērsti pret vienkāršiem iedzīvotājiem, lai uzbruktu virtuālajām sistēmām, izmantojot viņu šķietami triviālās kļūdas. Tādēļ personas vājā parole, nepazītas datnes lejupielādēšana vai neapdomīgas darbības var ietekmēt daudzu cilvēku dzīves. Lieliska atzinība mums ir RIA lēmums izmantot «CybExer» platformu valsts institūcijās, lai uzlabotu tūkstošiem amatpersonu, kas gatavojas Igaunijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, kibervides higiēnu,» viņš klāstīja.

Lai gan sākotnēji mācību vide tiks izmantota valsts institūcijās, RIA vēlas nākotnē vidi padarīt pieejamu arī skolās, lai uzlabotu gados jaunu cilvēku paradumus internetā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu