Laikraksts: Ušakova vadībā Rīgas domē izpildīta labi ja piektdaļa priekšvēlēšanu solījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

«Saskaņas» līdera Nila Ušakova vadībā Rīgas domē pilnībā izpildīta labi ja piektdaļa priekšvēlēšanu solījumu, aplēsusi «Latvijas Avīze».

Laikraksts aplūkojis, ko astoņus gadus pie varas esošie politiķi rīdziniekiem solījuši pirms iepriekšējām - 2009. un 2013.gada - pašvaldību vēlēšanām un kas no tā izpildīts. Analīzei atlasītas 26 vairāk vai mazāk ietilpīgas konkrētas, tātad pārbaudāmas apņemšanās, no kurām pilnībā izpildīta esot labi ja piektā daļa, bet pārējie solījumi vai nu īstenoti daļēji, vai nav izpildīti.

Kā solījumus, kas nav izpildīti, laikraksts norādījis - «līdz 2013.gadam likvidēt dzīvokļu rindu», kas solīts 2009.gadā, «plānoto remontdarbu apjoms ļauj prognozēt, ka līdz 2017.gadam ceļi Rīgā, būs saremontēti», kas solīts 2013.gadā, «tiks renovēts Salu tilts un Kārļa Ulmaņa gatves pārvads. Tiks uzbūvēti pārvadi Sarkandaugavā un starp Imantu un Zolitūdi. Tiks pabeigta Austrumu maģistrāle Ieriķu ielas rajonā. Tiks izbūvēti veloceliņi virzienā Imanta-Vakarbuļļi un Centrs-Ziepniekkalns», «pilsētas budžeta deficits tiks saglabāts 2% - 3% robežās».

Tomēr esot arī izpildīti solījumi, no kuriem daži gan esot izpildīti pavirši vai daļēji, piemēram, «nosiltināto māju iedzīvotajiem tiks piedāvātas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz 90% uz termiņu līdz 10 gadiem», «ģimenēm ar bērniem piedāvāsim īres dzīvokļus, kur īres maksa daļēji tiks segta no pašvaldības budžeta līdzekļiem» u.tml.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu