VK: Valsts prezidenta kanceleja nav spējusi nodrošināt iepirkumu procedūru atklātumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidenta kanceleja 2016.gadā dažos gadījumos nav spējusi nodrošināt Publisko iepirkumu likumā noteikto prasību par iepirkumu rezultātu publiskošanu ievērošanu, tādējādi nav nodrošināts iepirkumu procedūras atklātums, secināts Valsts kontroles veiktajā revīzijā par Valsts prezidenta kancelejas 2016.gada pārskatu.

VK norāda, ka kanceleja nav nodrošinājusi atklātību, organizējot Rīgas pils Priekšpils aprīkojuma iegādi un restaurāciju, kā arī veicot pakalpojumu un preču iegādes Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām.

Pārbaudīta arī finanšu revīzijas «Par Valsts prezidenta kancelejas 2015.gada pārskata sagatavošanas pareizību» konstatēto nepilnību novēršana. Tajā secināts, ka kancelejas veiktās darbības VK ieteikuma ieviešanā par iekšējo kontroles procedūru pilnveidošanu, lai, veicot iepirkumus pilnībā nodrošinātu iepirkumu dokumentāciju un Publisko iepirkumu likuma prasību ievērošanu, nav bijušas pietiekami efektīvas un nav sekmējušas nepilnību novēršanu.

Līdz ar to, pamatojoties uz kancelejas darbības izvērtējumu, VK ieskatā minētais ieteikums nav ieviests, proti, nav nodrošināts iepirkuma procedūras atklātums, piegādātāju brīva konkurence, kā arī vienlīdzīga un taisnīga attieksme pret tiem un valsts līdzekļu efektīva izmantošana.

Kā liecina VK revīzijas ziņojums, sākotnēji Valsts prezidenta kanceleja identificētās nepilnības apņēmās novērst līdz 2016.gada 1.jūlijam. Sniedzot informāciju par ieteikumu ieviešanas gaitu, Valsts prezidenta kanceleja norādīja, ka tā atbilstoši Valsts kontroles ieteikumiem nodrošina iepirkumu plānošanu atbilstoši iekšējam normatīvajam aktam un, veicot iepirkumus, nodrošina Publisko iepirkumu likuma prasību ievērošanu.

Tā kā kanceleja iepirkumus Rīgas pils Priekšpils aprīkojuma iegādei un restaurācijai ir veikusi arī 2016.gadā, tad, lai gūtu pārliecību par ieteikumu ieviešanu pēc būtības, to ieviešanas termiņš tika pagarināts līdz 2017.gada 28.aprīlim, teikts VK revīzijas ziņojumā.

Tomēr VK vienlaikus secinājusi, ka Valsts prezidenta kancelejas 2016.gada pārskats visos būtiskos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par revidējamās vienības finansiālo stāvokli, tā izmaiņām un revidējamās vienības darbības rezultātiem. Tāpat tas ir sagatavots atbilstoši atbilstoši Latvijā spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

Revīzijas rezultātā tika sniegti divi ieteikumi, kurus ieviešot, tiks noteikti papildatvaļinājumi atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī nodrošināta normatīvajam aktam atbilstoša darba laika uzskaite un mēnešalgas aprēķināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu