Sestdien skrituļotāju nakts brauciena laikā būs slēgta daļa Brīvības ielas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīt plkst.23 notiks skrituļotāju nakts brauciens pa Brīvības ielu, kura laikā būs ierobežota satiksme un mainīsies sabiedriskā transporta maršruti. Brīvības ielas nakts brauciens notiks otro gadu pēc kārtas un tajā var piedalīties cilvēki ar skrituļslidām, skrejriteņiem vai skrituļdēļiem. Distance paredzēta no tirdzniecības parka «Alfa» līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ.

Starts skrituļotājiem un skeiteriem tiks dots plkst.23, bet jau plkst.16 sāksies dalībnieku numuru izņemšana. Starta numurus varēs saņemt līdz plkst.21. Pasākuma galvenā programma sāksies divas stundas pirms starta - plkst.21.

Par muzikālu iesildīšanos rūpēsies Latvijā zināmi dīdžeji, bet adrenalīnu un «uzvarētāja noskaņojumu» ieslēgs viens no pasaules labākajiem skrituļslidošanas meistariem Nils Jansons, kurš kopā ar draugiem dalīsies paraugdemonstrējumos. Pasākumu pie «Alfas» ar savu klātbūtni košāku un skaļāku padarīs vairāki Latvijā iecienīti mūziķi un pasākuma vadītājs Armands Simsons. Tāpat organizatori padomājuši par īpašām aktivitātēm bērniem un viņu vecākiem.

Tiem, kam nebūs savu personīgo skrituļslidu, būs iespēja tās noīrēt starta vietā. Iznomāt varēs skrituļslidas, ķiveres un aizsargus, longbordus un skrejriteņus. Nomas maksa slidām, longboardiem un skrejriteņiem - septiņi eiro, ķiverēm - trīs eiro un aizsargiem - divi eiro. Tomēr jārēķinās, ka inventāra daudzums var būt ierobežots. Inventāra noma pie tirdzniecības parka «Alfa» sāksies jau no plkst.16.

Lai brauciens būtu pozitīvāks, ap 5000 metru garajā maršrutā būs uzstādīti muzikālie punkti. Braucējiem netiks kontrolēts laiks vai ātrums, tādējādi uzsverot, ka iela ir draudzīga visiem.

Atgriežoties sacensību centrā, plkst.23.45 dalībniekus ar muzikālu priekšnesumu sagaidīs hip hopa apvienība «Fakts». Bet 30 minūtes pēc pusnakts vairākās nominācijās tiks apbalvoti atraktīvākie un pamanāmākie brauciena dalībnieki. Pēc apbalvošanas ceremonijas plkst.00.45 pasākuma programmu turpinās un sacensību centrā uz skatuves kāps grupa «The Citizens». Brīvības ielas Nakts brauciena noslēgums paredzēts plkst.1.30.

Pasākuma dalībnieki aicināti neaizmirst par drošību un lietot aizsargķiveres, elkoņu un ceļu sargus, turklāt dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, tie ir jālieto obligāti.

Pasākuma laikā no 20.maija plkst.21.30 līdz 21.maija plkst.2 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Brīvības ielas posmā no tirdzniecības parka «Alfa» līdz Brīvības ielas un Ropažu ielas krustojumam.

Visas dienas garumā būs liegts transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt Mazās Biķernieku ielas labajā pusē posmā un virzienā no Biķernieku ielas līdz Brīvības ielai.

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis aģentūru LETA informēja, ka no plkst.22.40 līdz 21.maija sabiedriskā transporta kustības beigām paredzētas izmaiņas vairākos maršrutos.

Minētajā laikā 1., 14. un 40.maršruta autobusi virzienā no centra brauks pa maršrutu līdz Brīvības gatvei, tālāk pa Brīvības gatvi, Biķernieku ielu, Sergeja Eizenšteina ielu, Šmerļa ielu, Brīvības gatvi un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz centru tie brauks pa maršrutu līdz Brīvības gatvei, tālāk pa Brīvības gatvi, Ropažu ielu, Brīvības gatvi un tālāk pa maršrutu.

Savukārt 16.maršruta autobusi virzienā uz centru brauks pa maršrutu līdz Biķernieku ielai, tālāk pa Biķernieku ielu, Brīvības gatvi un tālāk pa maršrutu. 21.maršruta autobusi virzienā no Imantas brauks pa maršrutu līdz Brīvības gatvei, tālāk pa Brīvības gatvi, Biķernieku ielu, Eizenšteina ielu, Malienas ielu un tālāk pa maršrutu, bet virzienā uz Imantu brauks pa maršrutu līdz Brīvības gatvei, tālāk pa Brīvības gatvi, Ropažu ielu, Brīvības gatvi un tālāk pa maršrutu.

16.maršruta trolejbusi no Pļavniekiem brauks pa maršrutu līdz Aizkraukles ielai, tālāk pa Aizkraukles ielu līdz pieturvietai «Slimnīca Linezers» un atpakaļ uz Pļavniekiem. Līdz Šmerlim maršruts būs slēgts.

Savukārt 14. un 17.maršruta trolejbusi virzienā uz centru brauc pa maršrutu līdz Biķernieku ielai, tālāk pa Biķernieku ielu, Brīvības gatvi un tālāk pa maršrutu.

Brīvības gatvē abos virzienos būs slēgtas pieturvietas «Gustava Zemgala gatve», «Bajāru iela», «Zemitāna laukums», «Dzērbenes iela», «Krustabaznīcas iela» un «Alfa», savukārt pieturvieta «Struktoru iela» būs slēgta virzienā no centra.

Ropažu ielā un Biķernieku ielā pirms Brīvības gatves tiks uzstādītas pagaidu pieturvietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu