Rīgas pašvaldība nesen ugunsgrēkā cietušo ēku Lāčplēša ielā atzinusi par graustu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija nesen ugunsgrēkā cietušo ēku Lāčplēša ielā 58 šodien kvalificējusi par «A» kategorijas graustu, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Gailīte.

Viņa sacīja, ka pēc ugunsgrēka Rīgas domes Īpašuma departamenta darbinieki vizuāli apsekoja ēku un konstatēja, ka ēkai ir pieļauta būtiska konstrukciju sabrukšana.

Rīgas domes Īpašuma departamentam šodien tika uzdots sagatavot domes lēmuma projektu par ēkas piespiedu sakārtošanu. Termiņš, līdz kuram departamentam jāsagatavo pieprasītais projekts, tiks nolemts kādā no tuvākajām sēdēm.

Kā ziņots, 16.maija pēcpusdienā Rīgā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks divstāvu koka ēkā Lāčplēša ielā. Ar atklātu liesmu dega neapsaimniekota ēka 375 kvadrātmetru platībā. Lielā sadūmojuma dēļ, no blakus esošās piecstāvu mājas tika evakuēti pieci cilvēki. Dzēšanas darbu laikā tika slēgta satiksme Lāčplēša ielas posmā starp Avotu ielu un Aleksandra Čaka ielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu