Ar netrafarētajām mašīnām pusotras stundas laikā pieķer četrus likumpārkāpējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceļu policisti ar netrafarētajām mašīnām piektdien puotras stundas laikā pieķēruši četrus transportlīdzekļa vadītājus, kuri veikuši būtiskus ceļu notikumu pārkāpumus, informēja Valsts policijā.

Piektdien ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki devās palīgā Kurzemes reģiona kolēģiem nodrošināt ceļu satiksmes drošību Talsu rallija laikā. Nepilnas pusotras stundas laikā uz autoceļa Rīga – Liepāja (A9) tika fiksēti trīs pārkāpēji. Plkst.14.53 Babītes novadā, 1993.gadā dzimis vadītājs ar automašīnu Audi A4 vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, traucās ar ātrumu 138 km/h. Savukārt plkst.16.02 kāds 1988.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Škoda Octavia, pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h brauca ar ātrumu 135 km/h.

Abiem vadītājiem par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Tāpat plkst.16.16 policisti uz ceļa Rīga – Liepāja pamanīja kādu «Yamaha» markas motociklu, kuram aizmugurējā numura zīme nebija piestiprināta tai paredzētajā vietā un tā nebija salasāma no noteikta attāluma. 1990.gadā dzimušajam motocikla vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa numura zīmju lietošanas noteikumu pārkāpšanu.

Savukārt plkst.16.06 ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki konstatēja iereibušu traktora vadītāju. Talsu novadā uz autoceļa Sloka – Talsi (P128) 54.kilometrā, kāds 1957.gadā dzimis vīrietis vadīja traktoru MTZ būdams 1,27 promiļu reibumā. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā iereibušajam vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Jau ziņots, ka šonedēļ satiksmes dalībniekus sāks uzraudzīt lielākā daļa jauno satiksmes uzraudzībai paredzēto netrafarēto policijas automašīnu. Policijai iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti «Subaru Forester» apvidus automobiļi un «Škoda Superb» markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 «Opel Mokka», 46 «Škoda Octavia» un 15 mikroautobusi «Renault Traffic».

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai esot tieši «Subaru Forester» un mikroautobusi «Renault Traffic». Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai «sajauktu kārtis» un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar «Opel Mokka» automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu