Robežsardzei nodotas triecienšautenes «G-36»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nodevuši Valsts robežsardzes rīcībā triecienšautenes «G-36» un ložmetēju «KSP-58», lai robežsargi varētu uzsākt apmācību ar NATO standartiem atbilstošu bruņojumu, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju Nacionālo bruņoto spēku likumā paredzētajos valsts apdraudējuma gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot Nacionālo bruņoto spēku sastāvā un pildot tiesību aktos un rīcības plānošanas dokumentos noteiktos uzdevumus. Miera laikā Nacionālie bruņotie spēki un Valsts robežsardze plāno savstarpējo savietojamību bruņojuma, ekipējuma un sakaru nodrošināšanas jomā, kā arī apmācību jomā un koordinē sadarbības mehānismus krīzes situācijām.

«Šī sadarbība starp aizsardzības un iekšlietu jomu ir ne tikai valdības uzstādīto uzdevumu pildīšana, bet arī labs paraugs tam, ka valsts drošības un aizsardzības jautājumus jāpilnveido ciešā spēka struktūru sadarbībā. Jo labāk sadarbosimies dažādu nozaru spektrā, jo stiprāka un drošāka būs Latvija. Šādam uzstādījumam arī seko šī valdība,» uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Nacionālie bruņotie spēki triecienšautenes «G-36» lieto kopš 2006.gada, tostarp arī starptautiskajā operācijā Afganistānā. Ar triecienšautenēm «G-36» ir apbruņoti regulāro spēku vienību karavīri un pakāpeniski ar «G-36» tiek apbruņotas arī Zemessardzes vienības, nomainot triecienšautenes «Ak-4», tādējādi gan regulāro spēku, gan Zemessardzes vienības pakāpeniski tiks apbruņotas ar viena veida ieroci.

Ar jaunu ieroču piegādi 2006.gada sākumā tika sākta bruņoto spēku bruņojumā esošo strēlnieku ieroču modernizācija, kā arī pāreja uz NATO standarta munīcijas kalibriem. Modernizācijas mērķis ir panākt, lai karavīrs jebkurā diennakts laikā, klimatiskajos un redzamības apstākļos spētu efektīvi darboties operāciju rajonos pret transportlīdzekļiem, viegli bruņotu tehniku un fortifikācijas būvēm.

2005.gadā tika apstiprināta strēlnieku standartieroču koncepcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu