Konkurentiem aizdomas par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem Ventspilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trīs politisko partiju – Vienotības, Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) – apvienotā saraksta Ventspilī pārstāvji ir saņēmuši signālus, kas liecina par iespējamiem centieniem ietekmēt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Ventspils pilsētā gan balsu nodošanas, gan to skaitīšanas laikā, kā arī veikt aizliegtas manipulācijas ar vēlētāju balsīm.

Lai novērstu jebkādas šaubas par godīgu vēlēšanu norisi un nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas visiem partiju sarakstiem Ventspils pilsētas vēlēšanās, partiju apvienība spērusi preventatīvus soļus un ar iesniegumu vērsusies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), lūdzot atļauju nepārtrauktai vēlēsanu procesa novērošanai gaidāmajās vēlēšanās.

Iesniegums par 2017. gada Ventspils pilsētas pašvaldību vēlēšanu nepārtrauktu novērošanu, pamatojoties uz Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma 35. panta otro daļu, CVK iesniegušas partijas «Vienotība» ģenerālsekretārs Artis Kampars, Nacionālās apvienības (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Kā norāda apvienotā partiju saraksta Ventspilī līderis Ģirts Valdis Kristovskis, mēs esam saņēmuši informāciju, ka ar Ventspils pilsētas vēlēšanu procesu, iespējams, tiek manipulēts pilsētas Domes vadībā esošā spēka interesēs: «Jebkādas kļūdas un pārkāpumi vēlēšanu procesā liek apšaubīt vēlēšanu rezultātu ticamību, kas ir rupjš Latvijas Republikas Satversmē noteikto pilsoņu tiesību pārkāpums paust savu gribu vēlēšanās. Lai novērstu šādu iespējamību, vēršamies pie atbildīgajām institūcijām ar aicinājumu rīkoties preventīvi, lai nodrošinātu, ka ikviena Ventspils iedzīvotāja Satversmē garantētās tiesības tiek ievērotas.»

Jau iepriekš, 12. maijā, politisko partiju apvienotā saraksta līderis Ģirts Valdis Kristovskis ar iesniegumu vērsies CVK par iespējamiem pārkāpumiem Ventspils pilsētas vēlēšanu komisijas darbā vēlēšanu sarakstu iesniegšanas procesā, norādot uz konkrētām vēlēšanu komisijas darbībām, kas rada pamatu uzskatīt, ka vēlēšanu process Ventspils pilsētā nenotiek, ievērojot Latvijas Republikas likumus.

Aprīļa sākumā partiju pārstāvji – «Vienotības» Ventspils nodaļas biedrs, apvienotā partiju saraksta līderis Ģirts Valdis Kristovskis, «Latvijas Reģionu apvienība» Ventspils nodaļas vadītājs Raimonds Kalniņš un «Nacionālā Apvienība» Ventspils nodaļas vadītājs Bruno Jurševics – vienojās par kopīgu dalību pašvaldību vēlēšanās Ventspilī ar devīzi «Ventspils atdzimšanai un uzplaukumam!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu