Izdevies lokalizēt ugunsgrēku uz tankkuģa Rīgas līcī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Rīgas līcī šodien uz tankkuģa «Zircon» ar vairāk nekā 7000 tonnām dīzeļdegvielas izcēlies ugunsgrēks, informēja Krasta apsardzes dienestā. Pašlaik naftas noplūde no kuģa nav konstatēta, bet sasaukta komiteja, lai operatīvi rīkotos ļaunākā scenārija gadījumā. Pēcpusdienā ugunsgrēku izdevies lokalizēt, portālu TVNET informēja dienesta pārstāve Līva Veita.

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Ap plkst.11 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Rīgas ostas Kuģu satiksmes dienesta, ka Rīgas līcī atrodas tankkuģis, uz kura ir izcēlies ugunsgrēks, tāpēc nepieciešama palīdzība.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkoja krasta apsardzes kuģi «Klints» un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu. Uz notikuma vietu vēlāk tika norīkots arī kuģis «Skrunda» gadījumam, ja būs nepieciešama evakuācija, kā arī Rīgas brīvostas velkonis «Stella», uz kura izvietotas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības ugunsdzēšanas atbalsta sniegšanai.

Dienesta pārstāve iepriekš skaidroja, ka kuģa apkalpe ir drošībā uz kuģa klāja. Izceļoties ugunsgrēkam, kuģī ieslēgusies CO2 ugunsdzēsības sistēma, kas nozīmē, ka no telpas, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir izsūknēts gaiss un tā ir noslēgta. Dienā tika sasaukta arī Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) komiteja saistībā ar iespējamu naftas noplūdi. Veita informēja, ka noplūde nav konstatēta, bet komiteja sasaukta, jo ir iespēja, ka tāda varētu notikt.

Pēcpusdienā ar helikoptera termokameru tika nofilmēts, ka kuģa iekšienē izdalās siltums - kas nozīmē, ka ugunsgrēks nav nodzēsts, informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Savukārt pievakarē Jūras spēkos TVNET uzzināja, ka ugunsgrēks tiek kontrolēts un ir lokalizēts. Veita pastāstīja, ka «Stella» pietauvojies tankkuģim un tikuši apskatīti tā ārējie borti un klājs. Šobrīd ugunsdzēsēji gaida brīdi, kad būs droši atvērt lūkas, jo pagaidām pastāv bažas, ka, to darot tagad, degšana varētu atjaunoties.

Internetā pieejamā kuģu tiešsaistes karte liecina, ka kuģis «Zircon» būvēts 1993.gadā, peld ar Latvijas karogu un mājas osta tam ir Rīga. Kuģis šobrīd atrodas iepretim Bērzciemam un Engurei.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pagaidām informāciju par nosūtītajiem spēkiem nesniedza, jo šajā gadījumā to drīkst darīt Krasta apsardzes dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu