Vēža pacientu atbalstam nākamnedēļ norisināsies solidaritātes gājiens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vēža pacienšu atbalsta biedrība «Vita» un Latvijas Basketbola savienība 3.jūnijā kampaņā «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» organizēs solidaritātes gājienu vēža pacientu atbalstam «Ejam kopā, lai dzīvotu!», informēja kampaņas organizētāju pārstāve Tanita Tamme.

Viņa norādīja, ka gājienā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas paust atbalstu vēža pacientiem - tie kuri paši ir saskārušies ar vēžas diagnozi vai pazīst kādu, kuru tā skārusi, mediķi, kuri ikdienā strādā ar vēža pacientiem, uzņēmumi, kuriem rūp savu darbinieku veselība un visi citi, kuri uzskata, ka vēža pacienti Latvijā ir pelnījuši saņemt efektīvu ārstēšanu un lielāku valsts atbalstu.

Gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!» sāksies plkst.15.50 pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka gājiena maršruts vedīs pa Brīvības ielu līdz Dailes teātrim un tālāk pa Bruņinieku ielu līdz Arēnai Rīga. Tām vēža pacientēm, kuras patlaban saņem terapiju un citiem, kuri nevar kājām veikt visu gājiena distanci, būs iespēja piedalīties gājienā, braucot kampaņas autobusā.

Tamme informēja, ka gājiens noslēgsies ap plkst.16.35 pie «Arēnas Rīga», kur gaisā tiks palaisti rozā baloni, kas simbolizē vēža pacientu cerības uz izārstēšanos.

Savukārt plkst.17 sāksies «Rozā lentītes» labdarības spēle starp Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību un Baltkrievijas sieviešu basketbola izlasi. Ieeja spēlē ir par ziedojumiem, un visi iegūtie līdzekļi, sadarbībā ar «Ziedot.lv», tiks novirzīti smagi slimu vēža pacientu ārstēšanai.

Vēl pirms gājiena, no plkst.12 līdz 16 pie Brīvības pieminekļa būs pieejama kampaņas informācijas telts, kur varēs saņemt dažādus informatīvus materiālus, un «MFD» mobilais mamogrāfs. Sievietes vecumā no 50 līdz 69 gadiem, uzrādot ģimenes ārsta nosūtījumu vai valsts apmaksātās krūšu veselības pārbaudes uzaicinājuma vēstuli, varēs bez maksas pārbaudīt savu krūšu veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu