Grigule apmaksājusi ZZS reklāmas Jūrmalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Partijas «Latvijas attīstībai» (LA) Jūrmalas mēra amata kandidāts Gatis Zamurs vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā par eiroparlamentārietes Ivetas Grigules apmaksātām Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reklāmām Jūrmalā, savukārt pati deputāte šajā gadījumā pārkāpumu nesaskata.

Kā aģentūru LETA informēja LA pārstāvis Artūrs Toms Plešs, uz daudzviet Jūrmalā izvietotājām ZZS vides reklāmām kā reklāmas apmaksas veicējs norādīta Grigule, taču atbilstoši priekšvēlēšanu aģitācijas likumam, šī rīcība, iespējams, vērtējama kā prettiesiska.

Atbilstoši priekšvēlēšanu aģitācijas likumam, personas, kas nav saistītas ar politisko partiju, var segt politiskas reklāmas apmaksu līdz 15 valstī noteiktajām minimālajām algām. Griguli par nesaistītu personu ar ZZS dēvēt nevar, uzskata «Latvijas attīstībai» pārstāvji.

Pati Grigule aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņa Jūrmalā kopā apmaksā 25 ZZS atbalstošus plakātus kā trešā persona. Viņa noraidīja apgalvojumu, ka būtu saistīta ar šo politisko spēku, norādot, ka nav ZZS ietilpstošo partiju biedrs. Viņa šajā gadījumā ir vērtējama kā trešā persona, savukārt citi apgalvojumi ir «spekulācijas un iedomas», teica eiroparlamentāriete.

LA norāda, ka 2014.gadā Grigule Eiroparlamentā tika ievēlēta tieši no ZZS, kā arī no tās pašas politiskās partijas bijusi ievēlēta Mārupes novada domē un Saeimā.

Viņš skaidro, ka pēc novērotā var spriest, ka sākotnēji reklāmu paredzējusi apmaksāt pati partija, jo uz izvietotās reklāmas zem uzlīmes ar Grigules vārdu tieši ZZS norādīts kā politiskās reklāmas apmaksas veicējs.

«Ja izrādīsies, ka ZZS un Grigule kā nesaistītā persona ir savstarpēji koordinējuši reklāmu izgatavošanu un izvietošanu, tas būs rupjš likumpārkāpums. Aicinām KNAB vērtēt šo situāciju un apturēt neatļautu trešo personu priekšvēlēšanu aģitāciju,» akcentē Zamurs.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu