Likvidēts ugunsgrēks uz tankkuģa Rīgas līcī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas jūras līcī likvidēts ugunsgrēks, kurš ceturtdien bija izcēlies uz tankkuģa «Zircon», portāls TVNET uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Pēc tankkuģa pārmeklēšanas ceturtdienas pievakarē ticis secināts, ka ugunsgrēks ir likvidēts. Tankkuģis tiek vilkts uz Rīgas ostu.

TVNET jau vēstīja, ka Rīgas līcī ceturtdien uz tankkuģa «Zircon» ar vairāk nekā 7000 tonnām dīzeļdegvielas izcēlās ugunsgrēks un pastāvēja bažas par naftas noplūdi no kuģa. Pēcpusdienā ugunsgrēku izdevās lokalizēt, TVNET informēja Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita.

Ap plkst.11 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Rīgas ostas Kuģu satiksmes dienesta, ka Rīgas līcī atrodas tankkuģis, uz kura ir izcēlies ugunsgrēks, tāpēc nepieciešama palīdzība.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkoja krasta apsardzes kuģi «Klints» un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu. Uz notikuma vietu vēlāk devās arī kuģis «Skrunda» gadījumam, ja būs nepieciešama evakuācija, kā arī Rīgas brīvostas velkonis «Stella», uz kura izvietojās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības ugunsdzēšanas atbalsta sniegšanai.

Izceļoties ugunsgrēkam, kuģī ieslēgusies CO2 ugunsdzēsības sistēma, kas nozīmē, ka no telpas, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir izsūknēts gaiss un tā ir noslēgta. Dienā tika sasaukta arī Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) komiteja saistībā ar iespējamu naftas noplūdi. Veita informēja, ka noplūde nav konstatēta, bet komiteja sasaukta, jo ir iespēja, ka tāda varētu notikt.

Pēcpusdienā ar helikoptera termokameru tika nofilmēts, ka kuģa iekšienē izdalās siltums.

Savukārt pievakarē Jūras spēkos TVNET uzzināja, ka ugunsgrēks tiek kontrolēts un ir lokalizēts. Veita pastāstīja, ka «Stella» pietauvojies tankkuģim un tikuši apskatīti tā ārējie borti un klājs. Ugunsdzēsēji gaidīja brīdi, kad būs droši atvērt lūkas, jo pastāvēja bažas, ka degšana varētu atjaunoties.

Internetā pieejamā kuģu tiešsaistes karte liecina, ka kuģis «Zircon» būvēts 1993.gadā, peld ar Latvijas karogu un mājas osta tam ir Rīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu