Lūdz izvērtēt «Saskaņas» priekšvēlēšanu aģitāciju sabiedriskā transporta monitoros

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Vienotība» Rīgas domes deputāta kandidāts Krišjānis Liepiņš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) lūdzis izvērtēt Rīgas domes valdošās partijas «Saskaņa» priekšvēlēšanu aģitāciju sabiedriskā transporta monitoros.

Viņš norāda, ka Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» sabiedriskā transporta līdzekļos ierīkotajos monitoros, kas pēc pašas «Rīgas satiksme» vārdiem paredzēti maršruta informācijas un citas sabiedriskā transporta pasažieriem svarīgas informācijas izvietošanai un kas esot daļa no 15,8 miljonus eiro izmaksājoša projekta, ir izvietota partijas «Saskaņa» priekšvēlēšanu aģitācija.

Liepiņš KNAB lūdz atbildēt vai priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošana šajos monitoros atbilst Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma un citu normatīvo aktu nosacījumiem, proti, vai ir šā likuma noteiktajā termiņā un kārtībā KNAB iesniegts priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanas izcenojums par šiem monitoriem.

Liepiņš norāda, ka «Rīgas satiksme» Rīgas pašvaldībai piederošo kapitāldaļu turētājs ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš vienlaikus ir «Saskaņa» valdes priekšsēdētājs un partijas Rīgas domes vēlēšanu kandidātu saraksta līderis. «Rīgas satiksme» ik gadu saņem ļoti dāsnas dotācijas no pašvaldības budžeta, tai pat laikā netiek apgrūtināta ar nepieciešamību pamatot dotāciju pieprasījumus un sniegt informāciju par to izlietojumu. «Vai šie apstākļi liecina vai neliecina par likumā aizliegtu administratīvo resursu izmantošanu,» retoriski norāda Liepiņš.

Tāpat Liepiņš interesējas vai uz šo reklāmu izvietošanu attiecas priekšvēlēšanu aģitācijas izmaksu ierobežojumi un «Saskaņa» ir deklarējusi šīs izmaksas likumā noteiktajā kārtībā, un vai tās iekļaujas «Saskaņa» priekšvēlēšanu aģitācijai izmantojamajā summā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu