Karavīri Daugavpilī, Kuldīgā un Rēzeknē apgūs iemaņas rīcībai negadījumā ar daudziem cietušajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpilī, Kuldīgā, Rēzeknē un Rīgā ASV karavīri sadarbībā ar Zemessardzi pilnveidos iemaņas militārā un civilā sektora sadarbībai krīzes gadījumā, tostarp rīcībai negadījumā ar daudziem cietušajiem, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Sestdien, 27.maijā, notiks ASV 10. kaujas aviācijas brigādes vienības «Fēnikss» un ASV armijas 95. civilmilitārās sadarbības brigādes sadarbībā ar Zemessardzi organizētās mācības «Guardian response», kurās mācību dalībnieki apgūs iemaņas rīcībai negadījumā ar daudz cietušajiem.

Mācību mērķis ir trenēt militārā un civilā sektora sadarbību krīzes gadījumā un dalīties pieredzē, lai pilnveidotu savstarpējo sadarbību un savietojamību, un tajās piedalīsies aptuveni 150 zemessargu.

Mācību dalībnieki pilnveidos iemaņas dzīvību glābjošo pasākumu veikšanā, pacientu evakuācijā, izmantojot sauszemes transportu un ASV helikopterus «CH-47 Chinook» un «UH-60 BlackHawk».

Mācības tiek organizētas sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, SIA «Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca», VSIA «Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca», SIA «Kuldīgas slimnīca», SIA «Rēzeknes slimnīca», SIA «Daugavpils reģionālā slimnīca», Rēzeknes 6.vidusskolu un Valsts robežsardzes koledžu.

Jau ziņots, ka 1.martā Latvijā ieradās ASV 10.kaujas aviācijas brigādes vienības «Fēnikss» karavīri un pieci helikopteri «UH-60 BlackHawk», lai pildītu dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē mācību operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros. Aviācijas brigādes vienība «Fēnikss» ir pirmā aviācijas brigāde, kas ierodas Eiropā rotācijas kārtībā ar mērķi demonstrēt ASV un NATO valstu apņēmību aizsargāt drošību Eiropā.

Savukārt 10. aprīlī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē ieradās trīs ASV Armijas helikopteri «CH-47 Chinook», kas pirmo reizi Baltijā atradīsies pastāvīgi, lai operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros piedalītos militārājās mācībās un stiprinātu Baltijas valstu aizsardzības spējas.

Militāro mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos helikopteri. Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu veselībai un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to būs pieejama Nacionālo bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu