Pasniegtas stipendijas «Sievietēm zinātnē» 6000 eiro apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svinīgā pasākuma laikā stipendija «Sievietēm zinātnē» 6000 EUR apmērā tika piešķirta piecām dzīvības un vides zinātnes, fizikālas zinātnes un inženierzinātnes jomā strādājošām Baltijas zinātniecēm.

Šī ir vienīgā atbalsta programma Latvijā, kas paredzēta tieši sievietēm, kuras darbojas zinātnes jomā. Programmas mērķis ir atbalstīt sieviešu iespējas veidot karjeru zinātnē. Stipendija izmantojama bez ierobežojumiem – gan darbam, gan pašattīstībai, gan arī kā papildu līdzekļi personīgajā vai ģimenes budžetā.

Latvijas zinātniecēm starptautiskās L`ORÉAL-UNESCO sadarbības programmas «For Women in Science» («Sievietēm zinātnē«) ietvaros šāda stipendija tika piešķirta jau trīspadsmito gadu. Programma ir dibināta Parīzē 1998.gadā, kad starptautiskais kosmētikas koncerns L`ORÉAL un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) apvienoja spēkus kopīgam zinātnieču atbalstam, lai popularizētu sieviešu sasniegumus zinātnē un mazinātu pastāvošo nevienlīdzību karjeras veidošanas iespējās. Programma «Sievietēm zinātnē» ir sekmīgi izturējusi laika pārbaudi, 19 gados iegūstot augstu prestižu starptautiskajā zinātniskajā sabiedrībā. Tās ietvaros atbalstītas jau 2250 zinātnieces vairāk nekā 112 valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu