Latvijas ārlietu ministrs Slovākijas kolēģim pateicas par lēmumu pievienoties NATO kaujas grupai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) šodien Bratislavā tikās ar Slovākijas ārlietu un Eiropas lietu ministru Miroslavu Lajčāku un izteica viņam pateicību par Slovākijas lēmumu pievienoties NATO kaujas grupai Latvijā.

«Priecājamies par Slovākijas pievienošanos Kanādas vadītajai NATO kaujas grupai Latvijā. Esam gatavi nodrošināt uzņemšanu. Jo plašāka klātbūtne, jo spēcīgāks atturēšanas signāls,» sacījis Latvijas ārlietu ministrs.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses dienests, tikšanās laikā abu valstu ministri augstu novērtēja draudzīgās un ciešās divpusējās attiecības un pārrunāja iespējas veicināt politisko un ekonomisko sadarbību.

Tāpat tika apspriesta gatavošanās Austrumu partnerības samitam, kas 2017.gada novembrī notiks Briselē. Rinkēvičs atkārtoti paudis pārliecību, ka samitā jāuzstāda reālistiski mērķi partnervalstīm un tālākajam Austrumu partnerības virzienam. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Eiropas Savienības dalības perspektīva ir ļoti nozīmīgs politiskais signāls Austrumu partnerības valstīm, tāpēc Latvija atbalsta, ka Eiropas Savienības durvis paliek atvērtas visām Eiropas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu