LU un RTU veido kopīgu profesionālā bakalaura studiju programmu «Nanoinženierija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Universitātē (LU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) top kopīga profesionālā bakalaura studiju programma «Nanoinženierija», kurā studnetu uzņemšana plānota 2018.gadā.

Kā aģentūra LETA uzzināja LU, studiju programma «Nanoinženierija» tiek veidota kā starpaugstskolu studiju programma ar mērķi apvienot labākos Latvijas resursus nanotehnoloģiju jomā, lai izveidotu starptautiski atzītu un konkurētspējīgu studiju programmu jomā, kura šobrīd Latvijā bakalaura līmenī netiek īstenota nevienā citā Latvijas augstskolā. Kopīgo starpnozaru profesionālo bakalaura programmu «Nanoinženierija» LU plāno īstenot Fizikas un matemātikas fakultāte, bet RTU - Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte.

Nanotehnoloģiju jēdziens pats par sevi paredz studiju programmai starpnozaru raksturu, tādēļ studiju programmā studenti apgūs teorētiskos pamatkursus fizikā, ķīmijā, matemātikā, vispārīgajās inženierzinātnēs, studenti apgūst uzņēmējdarbības pamatus. Uz šīs bāzes tiks apgūtas ar nanotehnoloģijām saistītās zināšanas un prasmes, teorētisko zināšanu apguvi saistot ar atbilstošo prasmju apguvi laboratorijās un mācību prakšu laikā.

Programmas realizāciju nodrošinās augsti kvalificēts akadēmiskais personāls ar lielu pieredzi gan Latvijas mēroga, gan starptautiskajos zinātniskajos projektos, kā arī kursu docēšanā LU un RTU. Attīstot studiju programmu, tiks aktīvi iesaistīti jaunie speciālisti ar zinātņu doktora grādu un starptautiskās sadarbības pieredzi nanozinātņu jomā, skaidroja LU.

Absolvents - nanotehnoloģiju inženieris - varēs strādāt ražošanas un projektēšanas uzņēmumos, specializētajos centros un pētnieciskajās laboratorijās, kā arī uzraudzības iestādēs, kas veic mikro un nanotehnoloģiju objektu izpēti, ražošanu, izmantošanu un utilizāciju.

Studiju programmā studijas tiks īstenotas latviešu un angļu valodā, to ilgums - 4,5 gadi (180 kredītpunkti). Tāpat studentiem būs paredzēta prakse un daudz praktisku kursu.

Absolvējot «Nanoinženierijas» studiju programmu, iegūstamais grāds ir profesionālais bakalaura grāds nanotehnoloģijās, bet kvalifikācija - nanothenoloģiju inženieris. Diplomā būs norādītas abas universitātes - LU un RTU, informēja studiju departamenta studiju attīstības vecākā eksperte Ginta Tora.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu