Ugunsdzēsēji aizvadījuši mierīgu nakti; šodien mudina būt uzmanīgiem pie ūdens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītā diennakts ugunsdzēsējiem aizritējusi mierīgi, un, lai tāda būtu arī nākamā, šodien iedzīvotājiem vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem, atpūšoties pie ūdens, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus, no tiem 34 bija uz ugunsgrēkiem, 15 - uz glābšanas darbiem, bet seši bijuši maldinājuma izsaukumi.

Aizvadītajā diennaktī visi izsaukumi bijuši bez cietušajiem un bojāgājušajiem.

Ņemot vērā šodien gaidāmos siltos laika apstākļus, Šaboha aicināja ievērot īpašu uzmanību, atpūšoties pie ūdens. «Ticamākais, ka liela daļa cilvēku izvēlēsies šo dienu pavadīt ūdens tuvumā. Noteikti būs cilvēki, kuri vēlēsies atklāt peldsezonu, tāpēc aicinām ievērot drošības pasākumus, lai nenotiktu nelaime,» uzsvēra Šaboha.

VUGD pārstāve atgādināja, ka visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās, bet vecākiem obligāti jāpieskata jaunākās atvases.

Tāpat VUGD mudina nepeldēties alkohola reibumā, nelēkt ūdenī no tramplīniem, laipām, tiltiem vai krasta, ja cilvēks nav izpētījis ūdenstilpnes gultni. Glābēji norāda, ka nedrīkst atstāt bērnu pagalmā bez pieskatīšanas, ja tajā ir ūdenstilpne. To vēlams norobežot tā, lai bērns neiekristu.

VUGD brīdina, ka aizliegts peldēt aiz bojām, kas ierobežo peldvietu, kā arī peldēties ūdens tilpnēs, kur tas ir aizliegts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu