Valstij jākompensē € 20 000 morālā kaitējuma atlīdzība par robežsarga nāvi dienestā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/alesadam

Valdība nākamnedēļ lems, vai piešķirt Valsts robežsardzei 20 000 eiro, lai izpildītu tiesas spriedumu ar kuru valstij ģimenei jāmaksā 20 000 eiro liela morālā kaitējuma atlīdzība par robežsarga nāvi dienestā.

Iekšlietu ministrija skaidro, ka Augstākā tiesa šogad martā nolēmusi atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību sakarā ar atbildētājas - Valsts robežsardzes personā kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas 2016.gada spriedumu.

Toreiz Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja fiziskās personas un viņas trīs nepilngadīgo bērnu prasību par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu saistībā ar Valsts robežsardzes Mērsraga pirmās kategorijas nodaļas inspektora virsniekvietnieka, kas ir prasītājas vīrs un trīs bērnu tēvs nāvi dienesta laikā elektrotraumas dēļ. Toreiz tika nospriests piedzīt katrai personai no Valsts robežsardzes 5000 eiro.

Ņemot vērā, ka Valsts robežsardzei 2017.gadā valsts budžetā šādam mērķim finanšu līdzekļi nav paredzēti, ir nepieciešams papildu finansējums iepriekš minētā sprieduma izpildei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu