Miljonāra Krūmiņa ģimene ziedo ZZS, jo Jūrmalā jābūvē vēl četras mājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turamā uzņēmēja Jūlija Krūmiņa meita Maija šomēnes Zaļo un zemnieku savienībai kopumā noziedojusi 19 000 eiro, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «de facto». Krūmiņš to apstiprinājis, norādot, ka «Jūrmalā viņiem jābūvē vēl kādas četras mājas».

Kriminālprocess par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā sākts pirms vairāk nekā pusgada. Aizdomās turēto vidū ir gan bijušais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), gan uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) norāda, ka lieta pašlaik ir izmeklēšanas stadijā un drīzumā to varētu virzīt uz prokuratūru.

Raidījuma veidotāji atzīmē, ka Krūmiņam ar Truksni tikties nav atļauts, taču tas neliedz uzņēmēja ģimenei joprojām atbalstīt Trukšna priekšvēlēšanu kampaņu. Šomēnes Krūmiņa meita Maija ZZS noziedojusi 19 000 eiro. «Es nezinu, vai viņi uzvarēs, bet parasti mēs atbalstām, jo Jūrmalā mums ir viesnīca, un kāds mums ir jāatbalsta. «Zemnieki» mums toreiz palīdzēja ļoti, tad mēs arī atbalstām tagad,» norāda Krūmiņš. Viņš turpina: «Es zinu, ka mana ģimene atbalsta, kaut ko pārskaitīja tai partijai. Jo

Jūrmalā viņiem jābūvē vēl kādas četras mājas.

Tāpēc viņi atbalsta, jā.»

«De facto» atzīmē, ka dāsna izrādījusies arī Eiropas Parlamenta deputāte, Zaļo un zemnieku savienību pamest piespiestā Iveta Grigule. Viņa maijā ZZS noziedojusi 4000 eiro. Tāpat viņa kā trešā persona samaksājusi par desmitiem Trukšņa plakātu. Partijas «Latvijas Attīstībai» pārstāvji vērsušies KNAB, jo uzskata, ka Grigule nav uzskatāma kā ar partiju nesaistīta persona. Līdz ar to izdevumi iekļaujami partijas kopējos priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos. Grigule norāda, ka ierobežojumāiekļaujas.

Raidījumā norāda, ka masveidīgā priekšvēlēšanu kampaņa un Trukšņa izvairīšanās no medijiem visizteiktāk raksturo ZZS cīņu par uzvaru Jūrmalā. Savukārt partijas programma teju vārds vārdā saskan ar solījumiem, kurus izteica arī iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās. «Es viņam [G.Truksnim] neesmu pajautājis tāpēc, ka neesmu saticis, bet, cik es dzirdēju no visiem citiem, ka viņš nekādās intervijās nepiedalīsies,» norāda Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš, pirms tam solot sazināties ar Truksni par iespējamo interviju ar «de facto».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu