«Rīgas siltums»: Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskā pārbaude pabeigta rekordīsā laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Iesaistot vairāk nekā 400 AS «Rīgas siltums» darbinieku, Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskā pārbaude pabeigta rekordīsā laikā, pavēstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Agnete Bušta.

Iesaistot vairāk nekā 400 AS «Rīgas siltums» darbinieku, Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskā pārbaude pabeigta rekordīsā laikā, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Agnete Bušta.

Viņa norādīja, ka līdz svētdienas, 28.maija, rītam «Rīgas siltums» novērsa visus nozīmīgākos siltumtīklu bojājumus un karstā ūdens padeve tika atjaunota praktiski visiem pie uzņēmuma siltumtīkliem pieslēgtajiem abonentiem.

«Lai nodrošinātu karstā ūdens padeves atjaunošanu piektdienas vakarā 93% abonentu un svētdienas laikā praktiski visiem pie «Rīgas siltuma» siltumtīkliem pieslēgtajiem abonentiem, bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā tika iesaistīti vairāk nekā 400 «Rīgas siltuma» darbinieku. Papildus tika piesaistītas 20 brigādes noplūžu likvidēšanai. Tā rezultātā hidrauliskā pārbaude tika pabeigta rekordīsā laikā - līdz piektdienas plkst.13.30 - un jau tās pašas dienas vakarā 93% rīdzinieku saņēma karsto ūdeni,» klāstīja Bušta.

Lielākais siltumtīklu plīsums tika konstatēts maģistrālās siltumtrases cauruļvadā DN 1200 (diametrs 1,2 metri) Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā, un pēc 29 stundu remontdarbiem karstā ūdens padeve 95 abonentiem tika pieslēgta svētdien.

«Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tās tiek veiktas vasaras mēnešos, lai laikus atklātu defektus un maksimāli samazinātu risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures. Ja šīs hidrauliskās pārbaudes laikā atklātie plīsumi, kas šobrīd ir novērsti, notiktu ziemā, piemēram, pie -25C, situācija varētu izvērsties daudzkārt dramatiskāka,» pauda Bušta.

Viņa piebilda, ka pagājušajā gadā Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes nozīmīgāko bojājumu novēršana un karstā ūdens padeves atjaunošana vairāk nekā 90% abonentu tika nodrošināta trešajā dienā no pārbaudes sākšanas dienas.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir aptuveni 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu