«AirBaltic» skaidro, kāpēc pasažierei otro reizi neatrodas vieta lidmašīnā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc tam, kad 29.maijā «AirBaltic» Evijai otro reizi atteica iekāpšanu lidmašīnā, jo tajā nebija brīvu vietu, lidsabiedrība atvainojās pasažierei par sagādātajām neērtībām, solot atsevišķi sazināties, lai vienotos par kompensāciju. Situācijas absurdums ir faktā, ka Evija no Rīgas uz Briseli grasījās lidot, izmantojot «AirBaltic» dāvanu karti, kas tika izsniegta kā kompensācija par analoģisku incidentu pērnā gada Ziemassvētkos. Lidsabiedrība skaidro, ka papildu biļešu pārdošana visā aviācijas industrijā ir ieraksta prakse, jo daļa pasažieru neierodas uz lidojumu.

Evija, kas 29. maija pēcpusdienā gribēja no Rīgas atgriezties Briselē, kur dzīvo un strādā, nonāca traģikomiskā situācijā. «Atvainojiet, vietu nav,» viņai paskaidroja brīdī, kad sieviete jau grasījās iekāpt lidmašīnā.

Sieviete bija tik pārsteigta, ka nezināja – smieties vai raudāt.

Biļeti uz lidojumu viņa bija nevis pirkusi, bet saņēmusi kā kompensāciju par to, ka pirms vairākiem mēnešiem jau bija nokļuvusi tieši tādā pašā situācijā.

Pirmo reizi ar lidsabiedrības «biļešu triku» viņa saskārās Ziemassvētkos, kad no Briseles grasījās lidot uz Rīgu, tāpēc šoreiz par notikušo jau vairs tik ļoti neuztraucās. Briselē vēlā vakarā viņa tomēr nokļuva, lidojot caur Varšavu. Šo lidojumu piedāvāja «AirBaltic». «Šādās situācijās lidsabiedrība piedāvā klientam tuvāko pieejamo lidojumu, lai sasniegtu plānoto galamērķi pēc iespējas ātrāk,» skaidro kompānijā. Evija atklāj: kad pirmo reizi atteica lidojumu, viņa bija ļoti uztraukusies un pārdzīvoja, jo no Briseles uz Rīgu grasījās lidot kopā ar draugu. Toreiz uz piedāvāto reisu caur Varšavu viņa paspēja tikai tāpēc, ka lido bieži un labi orientējas lidostās.

Skriet gan nācās ļoti ātri.

Šoreiz lidojumu caur Varšavu viņa gaidīja mierīgi, tikai bija ļoti nogurusi.

«AirBaltic» TVNET skaidro, ka šī ir standarta prakse aviācijas industrijā un lidsabiedrības visā pasaulē pārdot papildu biļetes, ņemot vērā, ka daļa pasažieru neierodas uz lidojumiem. «Šāda prakse sniedz iespēju lidsabiedrībām garantēt pasažieriem izdevīgākus piedāvājumus. «AirBaltic» ik gadu pārvadā teju trīs miljonus pasažieru, un, pēc 2016.gada statistikas, tikai 0,04% pasažieriem tiek mainīti ceļojuma plāni pārpildīta reisa dēļ.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu