KNAB: Partijas nav pārsniegušas priekšvēlēšanu izdevumu apmēru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiskās partijas nav pārsniegušas priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB pirms šā gada 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, monitorējot iespējamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegumu, ir konstatējis, ka viena partija iztērējusi 90% no tai atļautā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra, vēl viena - 80% un vēl divas partijas iztērēja 70% no tām noteiktā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra.

Turklāt vēl trīs politiskās organizācijas - 60%, bet pārējām politiskajām organizācijām tēriņu apmērs ir zem 50% no kopējā atļautā apjoma.

Kopumā KNAB uzsāka vairāk nekā 150 pārbaudes par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, tai skaitā iespējamo administratīvo resursu izmantošanu.

Par pārbaužu rezultātiem KNAB varēs paziņot tikai pēc visu pārbaužu pabeigšanas, tai skaitā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaudēm, kuras tiks iesniegtas 30 dienu laikā pēc vēlēšanu dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu