RAKUS vadītāja: Arī Austrumu slimnīcas neiroķirurģijas nodaļā situācija ar personālu ir sarežģīta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) neiroķirurģijas nodaļā situācija ar medicīnisko personālu un tā noslodzi patlaban ir ļoti sarežģīta, atzina RAKUS valdes priekšsēdētāja Egita Pole.

Viņa gan uzsvēra, ka, par spīti tam, pacienti ir prioritāte, tāpēc palīdzības sniegšana tiem tiek sniegta.

Pole skaidroja, ka Austrumu slimnīcas personāls patlaban dara visu, lai varētu nodrošināt palīdzību arī no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pārvirzītajiem pacientiem.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīca māsu trūkuma dēļ turpmākos divus mēnešus neuzņems nevienu akūtu pacientu neiroķirurģijā, vakar vēstīja «TV3 ziņas».

Raidījums atsaucās uz tā rīcībā nonākušo slimnīcas paziņojumu Veselības ministrijai, Nacionālajam veselības dienestam un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Akūtas neiroķirurģijas pacientus, proti, tādus, kuriem nepieciešama mediķu palīdzība nekavējoties, slimnīcā neuzņems divus mēnešus sākot no šodienas līdz pat jūlija beigām, vēstīja raidījums.

Šāds lēmums tiekot skaidrots ar nepietiekamu operāciju un anestezioloģijas māsu skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu