Mūrniece cer, ka pašvaldību vēlētāji būs izvēlējušies latviskās vērtības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) cer, ka pašvaldību vēlētāji būs izvēlējušies latviskās vērtības. «Es ceru, ka vēlētāji būs izvēlējušies latviskās vērtības», aģentūrai LETA sacīja Mūrniece.

«Es šodien balsojot izmantoju daudz tintes, taču pozitīvā nozīmē,» teica Mūrniece. Komentējot iespējamos vēlēšanu rezultātu, viņa teica, ka VL-TB/LNNK ir gatavi sadarboties ar kandidējošajām latviskajām partijām.

Mūrniece šodien devās balsot uz Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijā izvietoto 74.iecirkni.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanu pirmajā stundā šodien līdz plkst.8 nobalsojuši 14 598 vēlētāju jeb 1,01% no balstiesīgajiem iedzīvotājiem.

Vēlēšanu iecirkņi šodien ir atvērti no plkst.7. No 955 vēlēšanu iecirkņiem apkopotie dati liecina, ka šodien līdz plkst.8 vēlēšanās lielākā aktivitāte bija Latgalē, kur vēlēt devušies 1,07% balstiesīgo jeb 2283 iedzīvotāji. Rīgā nobalsojuši 1,04% jeb 4427 balstiesīgo. Vidzemē pie vēlēšanu urnām devušies 1,05% jeb 4154, Kurzemē 0,92% jeb 1762 iedzīvotāju, bet Zemgalē pirmajā vēlēšanu stundā bijusi zemākā aktivitāte - nobalsojuši 0,91% jeb 1972 balstiesīgo.

Kopumā pašvaldību vēlēšanās, ieskaitot arī vēlētājus, kas no trešdienas līdz piektdienai izmantoja iepriekšējās balsošanas iespēju, nobalsojuši 182 001 vēlētājs jeb 12,61% no balstiesīgajiem.

Šodien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.22.

Pašvaldību vēlēšanās jāievēl 1614 deputāti. Pašvaldību vēlēšanām ir reģistrēti 599 deputātu kandidātu saraksti un 8945 deputātu kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu