Zivju sievas politikai netic, Daugavpilī kandidātiem «politiskie zilumi»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vislielākie vēlētāju uzplūdi iecirkņos vērojami laikā, kad sāk darboties tirgus - ap astoņiem no rīta, ap desmitiem, kad daudzi sajūt izsalkumu un pošas uz veikalu, kā arī ap pusdienas laiku, kad mostas tie, kas mīl pagulēt ilgāk, savos novērojumos ar Latvijas Televīzijas (LTV) radošo grupu dalījās Mērsraga vēlēšanu iecirkņa pārstāve. Viņai ir ar ko lepoties - visaktīvākie balsotāji ir tieši Mērsragā, kur novēlējuši jau 50% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Līdz pēcpusdienai par Mērsraga novada pašvaldību bija nobalsojuši 677 cilvēku. Mērsradznieki saka, ka gribot mainīt dzīvi. Vēl viens pluss - Mērsragā dzīvo un vietējo politiku vēlas ietekmēt ne mazums gados jaunu cilvēku. LTV radošā komanda Engurē un Lapmežciemā novēroja, ka īstais politiskais tirgus ir nevis vēlēšanu iecirkņos, bet zivju tirgū, kur brīvdienā ir manāma rosība. Zivju sievām, šķiet, vairāk rūp produkcijas noiets, par vēlēšanām viņas izsakās skeptiski. Viena piemetina:

«Ai, vai nav vienalga, ko vajadzēs, to ieliks.»

Strenču piecos iecirkņos aktivitāte ir mērena, arī izvēle neliela - tikai divi saraksti. Pie urnām pārsvarā dodas pensionāri. Strenčos LTV filmēšanas grupa satiek Ministru prezidentu Māri Kučinski, kurš saka, ka vēlēšanas ir tādi kā mazi svētki - atskaite, kā strādāts četrus gadus. Pēc viņa domām, malā nedrīkst palikt, jo

«ja tu neaizej, tad nečīksti četrus gadus».

Pirms četriem gadiem Strenču novadā balsoja vairāk nekā 60% iedzīvotāju, bet šoreiz tiek prognozēta mazāka aktivitāte. «Mēs jau zinām, ka cilvēks sarakstā ir, bet te nedzīvo - aizbraucis uz ārzemēm,» saka komisijas pārstāve.

Otrajā Latvijas lielākajā pilsētā, vējainajā Daugavpilī, LTV filmēšanas grupa uzrunā pilsētniekus. Inese saka, ka izvēle ir liela, tāpēc viņa līdz pēdējam brīdim nav zinājusi, par ko balsot. Daugavpilī patiesi ir daudz - 13 saraksti un nopietns konkurss - 13 cilvēki uz vienu vietu.

Interesanti, ka uz Daugavpils domi kandidē pieci bijušie pašvaldības vadītāji.

Turklāt Daugavpilī priekšvēlēšanu kauja bija sīva, ar paliekošiem zilumiem - bija arī kompromati un nomelnojošas kampaņas. Uzrunātā Tatjana atklāj, ka sev tīkamo partiju izvēlējusies pirms kāda laika, mājās izpētot reklāmas brošūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu