Cimdars: Vēlēšanu procesā bija augsts kaislību līmenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā ierasts pašvaldību vēlēšanām, arī šoreiz vēlēšanu procesā bija augsts kaislību līmenis, šovakar žurnālistiem sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Viņš norādīja uz daudzajiem gadījumiem, kad vēlētāju, vēlēšanu komisiju locekļu un novērotāju starpā virmoja emocijas un raisījās «kašķi». Cimdars reizē piebilda, ka visas domstarpības ir atrisinājušās.

CVK saņēmusi tikai vienu rakstisku sūdzību saistībā ar iespējām nobalsot un novērots, ka lielākā daļa iesaistīto personu izvēlas oficiālas sūdzības vietā ar to dalīties sociālajos tīklos, piebilda CVK vadītājs.

Pašlaik no kandidātu sarakstiem nav saņemtas tādas sūdzību, kas liktu apšaubīt vēlēšanu norisi kādā no pašvaldībām, norādīja Cimdars. Viņš piebilda, ka vēl ir priekšā balsu skaitīšana, rezultātu aprēķināšana un iespējamo sūdzību izskatīšana vietējās vēlēšanu komisijās.

CVK priekšsēdētājs norādīja, ka šodien visvairāk zvani saņemti no cilvēkiem, kuri vēlējās noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni. Tas norāda, ka šīs informācijas noskaidrošana ir atlikta uz pēdējo brīdi vai arī vēlētāji varētu būt nozaudējuši pa pastu saņemtos paziņojumus par vēlēšanu norisi, piebilda Cimdars.

Jau vēstīts, ka šogad pašvaldību vēlēšanās Latvijā kopumā būs nobalsojuši vairāk iedzīvotāju nekā 2013.gada vietvaru vēlēšanās, liecina CVK apkopotie dati.

2013.gadā vēlēšanās piedalījās 685 890 jeb 45,99% balsstiesīgo, taču šajās vēlēšanās aktivitāte nedaudz pārsniegusi 50%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu