Piebalgs: vēlēšanas parādījušas, ka «Vienotība» pastāvēs un cīnīsies arī par vietām Saeimā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldību vēlēšanas skaidri parādījušas, ka «Vienotība» pastāvēs un cīnīsies arī par vietām Saeimā, intervijā LNT sacīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Tāpat vēlēšanas esot parādījušas, ka ir aktīvāk jāvirzās uz jaunu partijas līderi un jāstiprina politiskais spēks, kā arī tā nodaļas. Esot redzams, ka vietās, kur partijai ir vājākas nodaļas, arī rezultāti bijuši vājāki nekā cerēts. Par jaunu partijas līderi gan vēl ir pāragri runāt, piebilda politiķis.

«Mēs cienīgi nostartējām Ventspilī un citur. Kopumā esmu apmierināts ar vēlēšanu rezultātiem Latvijā,» teica partijas vadītājs.

Runājot par rezultātiem Rīgā, Piebalgs sacīja, ka ir labi, ka pārvarēta 5% barjera. Vienlaikus partijas Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis, viņaprāt, parādījis, ka ir spēcīgs līderis.

Kā liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti, Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR, kas saņēmusi 51,40% balsu, varētu būt ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,46% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,26% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,13% atbalstu un «Vienotības» ar 6,15% atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu