Rīgas domē vietas iegūs vairāki vadošie pašvaldības darbinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No partiju apvienības «Saskaņa»/«Gods kalpot Rīgai» (GKR) Rīgas domē vietu zaudējuši 11 līdzšinējie deputāti, tai skaitā arodbiedrības «LABA» vadītājs Raimonds Gailis, bet ieguvuši septiņi jauni, tai skaitā Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), Rīgas domes Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centra vadītājs Sandris Bergmanis (S) un Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Rīgas domē kopā ir 60 deputātu vietas. No visiem Rīgas domes deputāta amata kandidātiem populārākie vēlētāju starpā bijuši 32 kandidāti no «Saskaņa»/GKR.

Iepriekšējā sasaukumā «Saskaņu» Rīgas domē pārstāvēja 23 deputāti, bet GKR - 16 deputāti. Pēc šīm vēlēšanām «Saskaņu» domē pārstāvēs 21 deputāts, bet GKR - 11 deputāti.

Visvairāk balsis ieguvis esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), kurš saņēmis 231 116 balsis un arī 105 006 vēlētāju plusiņus, kā arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) - viņš saņēmis 156 875 balsis un 33 622 vēlētāju plusiņus. Trešā populārākā ar 138 740 balsīm un 14 802 plusiņiem bijusi nodibinājuma «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs» un nodibinājuma «Riga.lv» valdes locekle Regīna Ločmele-Luņova (S), kura līdz šim nebija domes deputāte.

No esošajiem deputātiem populārākie vēlētāju vidū bijuši Dainis Turlais (GKR), Eiženija Aldermane (GKR), Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), Irina Vinnika (GKR), Vadims Baraņņiks (S) un Anna Vladova (S).

Domē no partiju apvienības kopā iekļuvuši septiņi jauni deputāti. No tiem populārākā bijusi Ločemele-Luņova, tai seko Burovs, Bergmanis, Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektors Sergejs Hristoļubovs (S), Radzevičs, Latvijas apkalpojošo nozaru darbinieku arodbiedrības prezidents Aleksejs Rosļikovs (S) un «Rīgas Centrāltirgus» iekšējā drošības dienesta vadītājs Vitālijs Dubovs (S).

No esošajiem deputātiem vietu domē zaudējuši četri «Saskaņas» pārstāvji - arodbiedrības «LABA» priekšsēdētājs Gailis, SIA «Rīgas 1.slimnīcas» valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs (S), Rīgas domes Ētikas komisijas un Satiksmes departamenta Maksas stāvvietu lietošanas atļauju izsniegšanas komisijas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs (S) un AS «Rīgas Starptautiskā autoosta» padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivans Ivanovs (S).

Savukārt no GKR deputāta vietas zaudējuši septiņi deputāti - Rīgas pašvaldības aģentūra «Rīgas gaisma» padomes loceklis Agris Ameriks (GKR), Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa (GKR), nodibinājuma «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs» valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča (GKR), Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas tiesiskās uzraudzības daļas vadītāja vietniece-vecākā eksperte Aina Krūkle (GKR), Latvijas Basketbola senioru kluba valdes priekšsēdētājs Kārlis Strēlis (GKR), Rīgas pilsētas kristīgo lietu padomes priekšsēdētājs un Latvijas Evaņģeliski luteriskās baznīcas mācītājs Jānis Šmits (GKR), kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Juris Zaķis (GKR).

Jau ziņots, ka pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos «Saskaņa»/GLR saņēmusi 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka partiju apvienība nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, «Saskaņa»/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK ar 9,24% atbalstu un «Vienotības» ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - sešus mandātus, bet «Vienotība» - četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu