«Erotiskās kustības nepatika ne tikai pensionāriem». Pētnieks atklāj, kāpēc «Svetka kandidat» saņēma tik daudz svītrojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālie mediji spēj radīt ne tikai efektu, bet arī defektu, «No sirds Latvijai» (NSL)) kandidātes Svetlanas Lonskas, kuras kampaņa piesaistīja lielu sociālo tīklu lietotāju uzmanību, pilnīgo izgāšanos, startējot Daugavpils domē, komentē Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras Stratēģisko un sabiedrības attiecību vadības programmas vadītājs Ivans Jānis Mihailovs.

Pētnieks saka, ka Lonskas kampaņa bija uzdrīkstēšanās, kas nepatika «ne tikai pensionāriem».

Lonska saņēma 235 svītrojumus un 79 «+» atzīmes, savā sarakstā ierindojoties pēdējā - 18. vietā. NSL Daugavpilī nav pārvarējusi 5% barjeru.

Pēc viņa domām, cilvēki mūzikas klipos saskatīja ko nu kurais - viens pārāk erotiskas kustības, cits vulgaritāti, vēl kāds brieduma trūkumu. Mihailovs tomēr norāda, ka

Lonskas kampaņa priekšvēlēšanu retorikas spektrā izcēlās ar «svaigumu» un uzdrīkstēšanos.

Krievijā, Francijā un citur pasaulē šāda vēlētāju uzrunāšanas forma tiek izmantota, bet pie mums tā bija jaunums. Iespējams, Latvijas sabiedrība nav gatava tik atraktīvai sevis demonstrēšanai.

«Kampaņa bija interesanta un parādīja, ka ikviens var sevi skaļi pozicionēt.» Pētnieks domā, ka Lonskas dziesmām varēja būt arī pozitīvs rezultāts, jo to galvenais vēstījums bija: «Esmu viena no jums.» Mihailovs saka, ka

par šo kampaņu studenti rakstīs bakalaura darbus.

«Sākt vienmēr ir grūti,» viņš saka, kopumā jaunās sievietes uzdrīkstēšanos vērtējot pozitīvi. Turklāt Lonskas aktīvā darbošanās parādīja, ka viņa ir ļoti motivēta iekļūt domē.

Runājot par rezultātiem Rīgā, Mihailovs saka, ka konkurējošo partiju negatīvā attieksme un Ušakova kritika deva pretēju efektu.

Turklāt «latviskās partijas» šoreiz «spieda uz pensionāriem»,

savukārt Ušakovs, saprotot, ka ar pensionāriem nepietiks, daudz darīja, lai uzrunātu gados jaunu auditoriju. Tomēr situācija ir ievērojami mainījusies, jo «Saskaņa» ir zaudējusi sešas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu