NEPLP nākamajiem trīs gadiem prasa papildu € 17,294 miljonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) prioritāro pasākumu īstenošanai laikā no 2018.gada līdz 2020.gadam valsts budžetā kopumā papildus nepieciešami 17,294 miljoni eiro, pastāstīja NEPLP finansiste Ilze Rorbaha.

Viņa norādīja, ka NEPLP nākamajiem trīs gadiem izvirzījusi 19 īstenojamus prioritāros pasākumus.

Pēc Rorbahas teiktā, 2018.gadā prioritāro pasākumu īstenošanai NEPLP papildus valsts budžetā būtu nepieciešami 6,410 miljoni eiro, 2019.gadā – 5,622 miljoni eiro, savukārt 2020.gadā būtu vajadzīgi 5,262 miljoni eiro.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP pārstāve Agnese Berga, prioritāros pasākumus vidējam termiņam, kas vērsti uz elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstību padome sēdē apstiprināja pagājušajā nedēļā.

Starp prioritārām iniciatīvām, kam nākamajos gados nepieciešams finansējums, iekļauta atalgojuma palielināšana Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio darbiniekiem, reģionālās informācijas stiprināšana programmās, autortiesību maksājumi kolektīvā pārvaldījuma aģentūrām, Latvijas simtgades svētku pasākumu translācijas, multimediju satura platforma interneta vidē mazākumtautību auditorijai, tehnoloģiskā modernizācija un citi pasākumi.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets (MK) šogad 23.martā ārkārtas sēdē atbalstīja rīkojuma projektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2018.gadam sagatavošanas grafiku.

Atbilstoši minētajam grafikam līdz šā gada 1.jūnijam ministrijām un citām par nozarēm atbildīgām institūcijām jāiesniedz Finanšu ministrijā un Pārresoru koordinācijas centrā priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Grafiks arī paredz, ka šā gada jūnijā valdība izskatīs ar valsts nodokļu politikas pamatnostādnēm saistītos likumprojektus. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda cerību, ka Saeima ar nodokļu politiku saistītos likumprojektus pieņems septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu