Aptauja: 67% Latvijas iedzīvotāju vasarā plāno pavadīt laiku kopā ar ģimeni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairums iedzīvotāju brīvo laiku vasarā plāno pavadīt kopā ar ģimeni, liecina pētījumu kompānijas Kantar TNS veiktās aptaujas dati.

Lūgti norādīt, ko sagaida no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma (ar atpūtu domātas arī brīvdienas un brīvais laiks), salīdzinoši visbiežāk Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem sagaida ar ģimeni kopā pavadītu laiku (67%), jaunu, līdz šim neredzētu vietu apmeklējumu (45%), iespēju paveikt dažādus atliktus darbus mājās/dārzā (41%), kā arī iespēju izgulēties/atjaunot enerģiju (40%).

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji ir norādījuši, ka no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma sagaida kultūras pasākumu apmeklēšanu (32%).

Salīdzinoši retāk norādīts, ka iedzīvotāji sagaida iepazīšanos ar jauniem cilvēkiem (14%), kā arī iesaistīšanos jaunās/ līdz šim neizmēģinātās aktivitātēs (12%). Tāpat reti iedzīvotāji norāda, ka no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma sagaida ekstrēmus piedzīvojumus (7%).

Taču 1% iedzīvotāju norādīja, ka šajā vasarā atvaļinājums nav plānots. Tikpat cilvēku norādījuši, ka no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma sagaida kaut ko citu.

2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauja veikta laikā no 30. maija līdz 1.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu