Kaimiņš gatavs pieņemt palīdzību sociālo tīklu kontu aizsargāšanai; policijā nevērsīsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) norāda, ka viņam tikuši uzlauzti vairāku sociālo tīklu konti, tāpēc viņš ir gatavs pieņemt pieņemt palīdzību šo kontu aizsargāšanai.

Kaimiņš šodien žurnālistiem uzsvēra, ka pats nav veicis ierakstu savā «facebook.com» kontā par it kā pieņemtu lēmumu nolikt deputāta mandātu un ka tas ir veikts pēc šī konta uzlaušanas. Tāpat viņam esot tikuši uzlauzti vairāku citu sociālo tīklu konti, taču šo pēcpusdien viņš pār tiem ir atguvis kontroli. Politiķis nezina, kurš varētu būt veicis kontu uzlaušanu.

Deputāts apšaubīja nepieciešamību šajā jautājumā vērsties policijā, skaidrojot, ka viņam ir pieredze ar vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs. Tām esot ierobežoti resursi, lai varētu noskaidrot, kurš veica ielaušanos viņa kontā. Politiķis skaidroja, ka policijā ar šādiem jautājumiem strādā tikai «pusotrs» cilvēks.

Deputāts arī norādīja, ka pēc šī notikuma nav atbildējis uz mediju pārstāvju zvaniem, lai šo jautājumu pastāstītu nevis «pa daļām», bet vienā reizē. Taujāts par sociālajos tīklos izteiktajiem mājieniem par iespēju, ka pats deputāts būtu veicis šo ierakstu apreibinošu vielu ietekmē, Kaimiņš atbildēja noliedzoši.

Kā ziņots, Kaimiņa kontā sociālajā tīklā «Facebook» svētdienas vakarā tika publiskots ieraksts, ka viņš noliek Saeimas deputāta mandātu. «Redzot pašvaldību vēlēšanu rezultātus, es oficiāli paziņoju, ka nolieku Saeimas deputāta mandātu. Veiksmi Latvija. Es mēģināju no sirds. Patiešām. Jūs izvēlējāties. Tad, lai tā arī ir un nav, ko čīkstēt,» bija teikts ierakstā «Facebook».

Šodien pēc kontroles atgūšanas pār kontu, attiecīgais ieraksts tika izdzēsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu