Sociālos tīklus izbrīna nekūstošs saldējums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Sociālajā tīklā «Facebook» lielu sabiedrības uzmanību piesaistījis kādas māmiņas ieraksts par to, kas notiek ar vienu no pašmāju saldējumiem, kad tas atstāts siltumā uz galda diennakti.

«Šis ir «Karlsons», nostāvējis siltumā 24h! Visu laiku mans bērns ēda, pēdējās divas reizes pēkšņi atsakās ēst un viss, iepriekšējo reiz nācās likvidēt, bet šoreiz netīšām palika uz galda, un šorīt skatos un nesaprotu - kas tas tāds par šķidrumu? Kāpēc saldējums nav izkusis? Ko mēs ēdam???» raksta Henriete Petrovska.

Daži komentētāji minējuši, ka tie varētu būt augu tauki, savukārt citi domā, ka arī siltumā atstāts saldais krējums pēc tik ilga laika izskatīsies līdzīgi.

Lai arī viedokļi atšķiras, lielākā diskusijas dalībnieku daļa uzskata, ka vienkārši uz etiķetes jāizlasa sastāvdaļu saraksts, lai nebūtu lieku pārsteigumu.

Ar māmiņas ierakstu dalījušies teju 1000 cilvēku.

Pēc šī raksta publicēšanas ar portālu «Apollo» sazinājās uzņēmuma «Food Union» sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile un situāciju komentēja no saldējuma ražošanas tehnoloģijas perspektīvas.

«Saldējums ir uzputots un sasaldēts deserts. Tas līdzīgi kā uzputots saldais krējums vai olu baltums satur arī ūdeni. Piemēram, ja atstāsiet uzputotu saldo krējumu vai olu baltumu istabas temperatūrā, pēc kāda laika no tā sāks atdalīties ūdens, ko noteikti esat novērojuši mājas apstākļos, bet baltā uzputotā masa, lai arī apjomā samazinās, tomēr pilnībā nepazūd.

Līdzīgs dabisks process notiek arī ar saldējumu, kas atstāts istabas temperatūrā. Izņēmums nav saldējums «Karlsons», kas, kā redzams bildēs, pēc atstāšanas istabas temperatūrā, izkusis un no tā atdalījies ūdens.

Atgādinām, ka atbilstoša saldējuma uzglabāšanas temperatūra ir ne augstāka kā – 18 C, jo tas ir sasaldēts deserts!

Saldējuma «Karlsons» recepte nav mainīta pēdējos 25 gadus, un šis saldējums ir tikpat garšīgs un populārs mūsu patērētāju vidū,» komentēja «Food Union» pārstāve.

Foto: facebook
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu