Rīgas vēlēšanu komisija neprecīzi noplombētās vēlēšanu kastes atzinusi par skaitāmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Rīgas vēlēšanu komisija vēlēšanu kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, atzinusi par skaitāmām, un vēlēšanu rezultātus plāno apstiprināt ceturtdien, 8.jūnijā, sacīja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Lai pārliecinātos, ka nav pieļautas kļūdas izvērtējot vēlēšanu kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, Rīgas vēlēšanu komisija šodien vēlreiz izskatīja balsojumu atbilstību un pieņēma galīgo lēmumu, ka tās ir skaitāmas kopējos vēlēšanu rezultātos.

Kā iepriekš sacīja Kokins, ka ir pietiekami nopietns pamats uzskatīt, ka kļūda bijusi cilvēciskajā faktorā, un tā nav bijusi ļaunprātība vai kāda līdzīga veida darbība.

«Mēs esam visas likumā paredzētās darbības izdarījuši, proti, visas kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, mēs esam atsevišķi skaitījuši. Pirms balsis atzīstam par derīgām, esam pārbaudījusi procentuālo sadalījumu katrā no kastēm un procentuālais sadalījums jeb balsojuma struktūra neatšķiras no pamata balsojuma rezultātiem,» norādīja Kokins.

Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs pauda cerību, ka pirmā Rīgas domes sēde, visticamāk, varētu tikt sasaukta nedēļā pēc Jāņiem. Izņēmuma gadījums būtu tad, ja tiktu iesniegti kādi vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanas iesniegumi.

Tāpat ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās problēmas sagādājušas mazo balsošanas kastu aizvēršana, kad pēc to aizplombēšanas to mala pacēlās uz augšu.

Pēc Kokina teiktā, problemātiski aiztaisāmajās balsošanas kastes vēlēšanu laikā bija 15. Tāpat viņš uzsvēra, ka komisija plāno nākotnē atteikties no kastēm ar dalītajiem vākiem, lai nākamajās vēlēšanās nerastos ar tām saistītas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu