TM no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs € 113 875 zaudējumu atlīdzību izmaksai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tieslietu ministrijai (TM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirts finansējums ne vairāk kā 113 875 eiro apmērā, lai saskaņā ar TM un Ģenerālprokuratūras pieņemtajiem lēmumiem un tiesu spriedumiem izmaksātu zaudējumu atlīdzību nepamatoti aizturētajām, arestētajām un notiesātajām personām, lēma valdība.

TM valdībā skaidroja, ka šogad attiecībā uz zaudējumu atlīdzību nepamatoti aizturētajām, arestētajām un notiesātajām personām ir paredzēti izdevumi sociālajiem pabalstiem 84 820 eiro apmērā. Savukārt šo funkciju izpildei budžeta programmas finansējums uz 4.maiju tika izlietots 31 068 eiro jeb 36,63 % apmērā, un konta atlikums bija 53 751 eiro.

Pamatojoties uz TM un Ģenerālprokuratūras lēmumiem un tiesu spriedumiem zaudējumu atlīdzināšanas lietās, kā arī saņemtajiem iesniegumiem/prasījumiem zaudējumu atlīdzības saņemšanai, vēl šogad ministrijai fiziskajām personām mantiskie un nemantiskie zaudējumi provizoriski būtu jāatlīdzina 113 874 eiro apmērā.

Līdz ar to valdība uzdeva Finanšu ministrijai piešķirt TM ne vairāk kā 113 875 eiro, lai nodrošinātu zaudējumu atlīdzību izmaksu nepamatoti aizturētajām, arestētajām un notiesātajām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu