DP pārbauda sociālās aprūpes centra iemītnieku iespējamo izvēles ietekmēšanu pašvaldību vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Drošības policija (DP) pārbauda valsts sociālās aprūpes centra «Rīga» filiāles «Ezerkrasti» iemītnieku iespējamo izvēles ietekmēšanu pašvaldību vēlēšanās. Kāda persona sociālajos tīklos apgalvo, ka redzējusi kā ar autobusu uz kultūras centrā «Berģi» izvietoto 103.iecirkni atvesti «Ezerkrasti» iemītnieki ar instrukcijām par ko jābalso.

Augstākminētā informācija DP ir zināma un atbilstoši kompetencei tiek pārbaudīta, aģentūrai LETA atzina DP.

Izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus DP nesniedz.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja «Ezerkrastu» vadītāja Valentīna Maļcāne, nekas tāds «absolūti nav noticis», jo aprūpes centra iemītnieki 3.jūnijā tika vesti uz kultūras centru, lai apmeklētu kāda Norvēģijas kora koncertu.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka 103.iecirknī nobalsojuši 1876 pilsoņi, bet par derīgām vēlēšanu zīmēm atzītas 1869. Šajā iecirknī pārsvarā balsots par partiju «Saskaņa», Jauno konservatīvo partiju, kā arī Latvijas Reģionu Apvienības un «Latvijas attīstībai» sarakstu.

Sociālās aprūpes centra «Rīga» filiāle «Ezerkrasti» nodrošina ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pilngadīgām personām ar invaliditāti un pilngadīgām personām ar smagiem garīga rakstura traucējumiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar pašvaldību vēlēšanām DP kopumā saņēmusi vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē.

Veicot informācijas pārbaudi, vairums no šiem signāliem neapstiprinājās, bet par citiem joprojām pārbaude turpinās.

Šobrīd DP lietvedībā ir divi kriminālprocesi par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus. Arī Valsts policija paziņojusi, ka sākusi kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu un to nodevusi pēc piekritības DP.

DP kompetencē ir izmeklēt pārkāpumus par balsu apzinātu nepareizu saskaitīšanu, kā arī par apzinātu aizklātas balsošanas pārkāpšanu. Tāpat DP kompetencē ir izmeklēt balsu pirkšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu