Kučinskis: neieviesīsim fiksētu maksājumu par veselības apdrošināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdošā koalīcija atteikusies no ieceres ieviest fiksētu maksājumu par veselības apdrošināšanu, intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjerministrs informēja, ka diskusijas esot tuvu noslēgumam. Ir vairāki punkti par kuriem panāktas vienošanās. Piemēram, gan koalīcija, gan opozīcija piekrītot, ka veselības aprūpes nodrošināšanai, nepieciešama sasaiste ar nodokļu nomaksu.

Tāpat koalīcijā noraidīts modelis par fiksētu 20 eiro maksājumu katram iedzīvotājam.

Kučinskis piebilda, ka tiem iedzīvotājiem, kuri nemaksā sociālo nodokli, fiksēts maksājums tiks ieviests.

Tiem iedzīvotājiem, kuri maksās sociālo nodokli, būs polise, kas ļaus laikus saņemt speciālista konsultācijas un rehabilitācijas pakalpojumus.

Ministru prezidents norādīja, ka joprojām tiek spriests par diviem iespējamiem veselības aprūpes finansēšanas modeļiem. Viens no tiem, ir pievienotās vērtības nodokļa paaugstināšana par 1%.

Jau ziņots, ka koalīcija iecerējusi nākamnedēļ vienoties par jautājumiem, kas saistīti ar nodokļu reformu un veselības aprūpes finansējumu, tāpēc politiķiem apspriešanai piedāvāti vairāki iespējamu izmaiņu varianti. Pagaidām vienošanās par tiem nav panākta, un diskusijas ir priekšā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu