Pieķerto «zaķu» skaits sabiedriskajā transportā apliecina - kontroles pirms vēlēšanām bija daudz mazāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maijā sabiedriskajā transportā kopumā veiktas 28 990 pārbaudes, kas ir par 7980 pārbaudēm vairāk nekā mēnesi iepriekš, taču, neskatoties uz pārbaužu daudzumu, pieķerto bezbiļetnieku skaits ir ievērojami mazāks. Martā «Rīgas satiksmes» kontrolieri veica apmēram tikpat pārbaužu kā maijā - 28 113, taču šajā mēnesī pieķerto bezbiļetnieku skaits bija vairākas reizes lielāks - 5576.

Salīdzinot ar pērnā gada maiju, kad sabiedriskajā transportā tika veiktas 25 052 kontroles un pieķerti 6640 bezbiļetnieki, šogad maijā pieķerto skaits sarucis 7,4 reizes.

«Rīgas satiksme» pārbaužu skaitu skaidro arī ar to, ka šā gads maijā tika veikta ne tikai biļešu kontrole, bet arī pasažieru plūsmu pārbaude, lai iegūtu informāciju par nepieciešamo reisu nodrošinājumu vasarā, kā arī vērtētas vietas, kurās turpmāk tiks veidoti kontroles reidi.

Tostarp autobusos 2017.gada maijā notverti 470 bezbiļetnieki, trolejbusos - 263, bet tramvajos - 164 bezbiļetnieki. No notvertajiem bezbiļetniekiem 199 sodu samaksāja uzreiz, bet 690 bezbiļetniekiem izrakstīts rēķins.

«Rīgas satiksme» norāda, ka maijā Rīgas sabiedriskajā transportā visvairāk pārbaužu bija autobusos - 12 724, kamēr trolejbusos veiktas 10 728 pārbaudes, bet tramvajos - 5538 pārbaudes.

Ziņots, ka TVNET un vairāku Rīgas iedzīvotāju novērojumi liecina, ka pēdējā laikā (pirms pašvaldību vēlēšanām) samazinājusies «Rīgas satiksmes» kontrolieru aktivitāte. Tikmēr uzņēmums vēsta, ka sabiedriskajā transportā

šā gada aprīlī pieķerti 3692 bezbiļetnieki, kas ir par 33,8% jeb 1884 bezbiļetniekiem mazāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Informēts avots TVNET pastāstījis, ka pirms kāda laika reidi ar pašvaldības policiju esot pazuduši, bet no «Rīgas satiksmes» vadības esot pienācis uzdevums – ja maksā sodu, tad lai maksā, bet ja sāk strīdēties – jāizsaka brīdinājums.

Izmaiņas esot ieviestas arī kontrolieru algās, jo daļu algas veido maksa par sodiem un, lai to kompensētu, apsolīts maksāt vidējo algu. Tiesa, šādam apgalvojumam netika gūts apstiprinājums.

«Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis TVNET sacīja, ka tas, ka aprīlī pieķerto bezbiļetnieku skaits sarucis par teju 34%, saistāms gan ar to, ka aprīlī bijis vairāk brīvdienu (Lieldienas), gan ar to, ka aprīlī bijis mazāks pārbaužu skaits.

Nebija reidu ar Rīgas pašvaldības policiju

Reidu skaits ar policiju: februāris 127, marts 124, aprīlis 58, maijs 0.

RPP pārstāvis Toms Sadovskis TVNET savulaik skaidroja, ka RPP sabiedriskā transporta kontroles atbalstīšana nav un nekad nav bijusi prioritāte, jo RPP pamatuzdevums ir sabiedriskās kārtības nodrošināšana. Tādēļ, ņemot vērā to, ka pēdējos mēnešos, sevišķi maijā, bijuši vairāki publiski pasākumi, kuros bija jāiesaista lieli pašvaldības policijas resursi, policijai nebija cilvēkresursu, kurus novirzīt «Rīgas satiksmes» sabiedriskā transporta kontroles atbalstam.

Pēc vēlēšanām sociālie tīkli ziņo - kontrole ir atgriezusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu