«Kriminālu salašņu izgāztuve». Sociālajos tīklos pauž sašutumu par vidi pie Centrāltirgus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Šoks, dusmas, neizpratne,» Facebook raksta Kaspars. Autobusa pieturu pie Centrāltirgus viņš raksturo kā kriminālu salašņu apsēstu izgāztuvi. Viņš ir sašutis, ka kārtības sargi neko nedara, lai tirgus rajonā neatrastos smirdoši, piedzērušies indivīdi. «Mēs neesam stila policija - «fashion police»,» ironizē Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Kaspars raksta, ka jaukā, saulainā dienā nolēmis doties uz Centrāltirgu, lai nopirktu lauku labumus. Kad Kaspara soma bija pilna ar aromātiskiem, veselīgiem produktiem, viņš gāja uz autobusa pieturu Gogoļa ielā, lai brauktu mājup. Siltais vējiņš vīrieša virzienā atnesa nepatīkamu smaku.

Pieturā viņu gaidīja nepatīkams skats. «Biju nonācis kriminālu salašņu apsēstā izgāztuvē, nevis sabiedriskā transporta pieturā Rīgas centrā. Skats pavērās, maigi izsakoties, dramatisks.

Visus soliņus kā maitu lijas apsēduši salašņas stiprā alkohola reibumā, kuri, spļaudīdamies uz visām pusēm, savā starpā sarunājās.

Ja to vispār var nosaukt par sarunu, tad tā noritēja kaut kādā tikai šiem indivīdiem saprotamā valodā (iespējams, ka maiju vai šumeru). Apkārt nenormāla smirdoņa, jo šīs sugas indivīdi raduši taisīt biksēs.»

Īsāk, pilnīgs murgs!

Kaspars ir sašutis, ka gados vecākiem cilvēkiem ar smagiem iepirkumu maisiem ir jāstāv kājās. Viņš raksta, ka «šīs sugas pārstāvji» no dažāda tilpuma plastmasas pudelēm dzer mistiskus šķidrumus un uzlējumus, bet tukšo taru nomet zemē.

«Kāds stipri saguris indivīds ir izlaidies pa visu soliņu un sauļojas. Īsāk, pilnīgs murgs!»

Kasparu pārsteidza garām lēni braucošā pašvaldības policijas automašīna, kurā bija pamanāmas vienaldzīgas policistu sejas.

Viņš raksta, ka Rīgas kārtības sargi manīti arī tirgū, bet «visiem šis murgs ir pie kājas». «Pirms pašvaldību vēlēšanām uz katra stūra varēja lasīt: «Mēs sakārtosim Rīgu!» Sākumā sakārtojiet kaut vai vienu pieturu Rīgas centrā!» Kaspars dusmīgi prasa: «Kad tiks likvidēta šī izgāztuve pilsētas centrā?»

Smirdēšana nav pārkāpums

«Lietot alkoholu vai gulēt sabiedriskās vietās ir aizliegts, tādēļ šādās situācijā aicinām nekavējoties zvanīt RPP vai ziņot RPP mobilajā aplikācijā, kas pieejama Android un iOS operētājsistēmu lietotājiem,» skaidro RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Tomēr, ja cilvēks neko nav pārkāpis, tad policijai nav tiesību viņu dzīt prom no publiski pieejama soliņa, norāda Sadovskis.

Tas, ka cilvēks ir netīrās drēbēs, nemazgājies un nelāgi ož, vēl nav nekāds pārkāpums.

«Rīgas pašvaldības policija regulāri patrulē Rīgas Centrāltirgus apkaimē, taču jāņem vērā, ka pie katra soliņa policistu nevar nolikt, tāpēc cilvēkiem, redzot pārkāpumu, vajadzētu būt pilsoniski aktīviem un ziņot.» Sadovskis piemetina, ka dienā, ko apraksta Kaspars, pašvaldības policija saņēma informāciju par pieturvietā guļošām personām un situācija tika atrisināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu