Par Eiropas pilsoņu iniciatīvu «Mamma, tētis un bērni» Latvijā parakstījušies teju 20 000 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Felipe Fernandes

Par Eiropas pilsoņu iniciatīvu «Mamma, tētis un bērni» Latvijā savākti nepilni 20 000 parakstu, aģentūru LETA informēja biedrības «Asociācija Ģimene» pārstāve Elīna Kārkla.

Viņa norādīja, ka pagājušās nedēļas saņemtais oficiālais paziņojums no Eiropas pilsoņu iniciatīvas «Mamma, tētis un bērni» organizatoriem liecina, ka Latvijā par iniciatīvu parakstījušies 19 700 cilvēki, bet kopumā Eiropas Savienībā (ES) ir savākti 1 000 203 paraksti.

Lai Eiropas Komisija (EK) izskatītu šo iniciatīvu, bija nepieciešams savākt vienu miljonu Eiropas pilsoņu parakstu, tajā skaitā Latvijā bija jāsavāc vismaz 6000 parakstu. Līdz 2016.gada 23.novembrim iniciatīvu bija parakstījuši vien 174 938 cilvēki.

Šīs nedēļas laikā visi Latvijā savāktie paraksti tika iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un laikā pārbaudīs katru savākto parakstu un paziņos derīgo parakstu skaitu.

Pēc normatīvajos aktos noteiktās kārtības CVK atbilde jāsniedz divu mēnešu laikā pēc tam, kad tā no organizatoriem ir saņēmusi paziņojumu par atbalstu.

Iniciatīvas «Mamma, tētis un bērni» autori vērsīsies ar oficiālu iesniegumu un regulas projektu Eiropas Parlamentā (EP) tad, kad no visu valstu CVK būs saņemta oficiāla informācija un tiks izpildīta prasība - viens miljons parakstu visā ES.

Jau ziņots, ka pērn pavasarī «Asociācija Ģimene» aicināja ikvienu izteikt rakstisku atbalstu Eiropas pilsoņu iniciatīvai «Mamma, tētis un bērni», kuras autori ir pilsoņi no septiņām ES valstīm - Ungārijas, Slovākijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un Portugāles.

Ar savu parakstu Latvijas un citu ES valstu pilsoņi aicinās EK pieņemt laulības un ģimenes definīciju, ka «laulība ir viena vīrieša un vienas sievietes savienība, un ģimene ir balstīta laulībā un dzimtas saitēs».

Savukārt 2016.gada rudenī atbalstu tam, lai ES pieņemtu regulu ar ģimenes un laulības definīciju, pauda vairāki Saeimas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu