Eiropas nākotnes scenāriji. Debašu tiešraide

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šajā nedēļas nogalē vairāk nekā 150 jaunieši no visas Eiropas pulcēsies Rīgā, lai piedalītos Debašu akadēmijā 2017. Svētdienas vakarā plkst.19:00 debašu turnīrs noslēgsies ar fināla paraugdebatēm par Eiropas Savienības nākotnes attīstības scenārijiem. Debates tiks rādītas arī tiešraidē.



Debašu akadēmija ir vienīgais pasākums Centrālajā un Austrumeiropā, kas ik gadu attīsta jauniešu debatēšanas, argumentācijas un kritiskās domāšanas prasmes, kā arī rosina jauniešos interesi par daudziem svarīgiem un aktuāliem jautājumiem. Debašu akadēmija notiks Rīgas Ekonomikas augstskolā no 9. līdz 11. jūnijam. Trīs dienu garumā pieredzējuši pasniedzēji sniegs vērtīgus seminārus četrām dažādu sagatavotības līmeņu grupām. Praktiskās nodarbībās jaunieši apgūs britu parlamentāro debašu formātu, mācīsies izveidot spēcīgu argumentu un to atspēkot, kā arī iegūs jaunas zināšanas par daudzām tēmām, piemēram, ekonomiku, starptautiskajām attiecībām, politiku un filosofiju.

Akadēmijas noslēgumā jaunieši piedalīsies debašu turnīrā, kas ļaus jauniegūtās zināšanas lietot praksē. Svētdienas vakarā debašu turnīrs noslēgsies ar fināla paraugdebatēm par Eiropas Savienības nākotnes attīstības scenārijiem.

Debašu akadēmiju jau sesto gadu pēc kārtas rīko Rīgas Ekonomikas augstskolas Debašu klubs un Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?». Akadēmijas norisi atbalsta Eiropas Komisija, ASV vēstniecība Latvijā, Britu Padome un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā.

Paraugdebates notiks 11. jūnijā 19.00-21.00 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā 4a, Sorosa auditorijā. Tās varēs skatīties tiešraidē http://www.tvnet.lv/, kā arī Facebook Live režīmā.
Aktuālā informācija pasākuma Facebook lapā: https://www.facebook.com/events/386933735015207/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu