Rīgas mērs kā preču zīmi pieteicis salikumu «Ušakova kepka»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») kā fiziska persona maija vidū paudis vēlmi kļūt par īpašnieku preču zīmei «Ušakova kepka», ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «de facto». Šo vārdu salikumu galvaspilsētas mērs pats regulāri izmanto, sociālajos tīklos rakstot par mākslīgo kalnu Pļavniekos.

«Saskaņas» priekšvēlēšanu kampaņā pamanāms elements bija jaunieši zilās naģenēs ar uzrakstu «Ušakova kepka» – tā Rīgas mērs pats sociālajos tīklos dēvē jauno mākslīgo kalnu Pļavniekos. Izrādās, maija vidū Ušakovs kā privātpersona iesniedzis Latvijas Republikas Patentu valdē pieteikumu šo vārdu salikumu trijās valodās – latviešu, krievu un angļu – reģistrēt kā vārdisku preču zīmi. Kā Ušakova pārstāvis šai uzdevumā darbojas Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks («Saskaņa»).

Ušakovs vēlas kļūt par īpašnieku četrām preču zīmēm: «Ušakova kepka», «Ushakova kepka», «Ushakov cap» un «КЕПКА УШАКОВА».

Visiem iesniegumiem statuss ir pašā sākumposmā - «pieteikums saņemts».

Visi četri pieteikumi iesniegti par šādām preču un pakalpojumu klasēm saskaņā ar Nicas klasifikāciju: iespiedprodukcija, fotogrāfijas, rakstāmlietas, iespiedburti, klišejas; ceļasomas un čemodāni, lietussargi un saulessargi, maisiņi; teltis un maisi; apģērbi, apavi, galvassegas; vingrošanas un sporta preces, spēles, rotaļlietas; reklāma; sporta un kultūras pasākumi.

Vaicāts, vai viņa «plāns B», zaudējot vēlēšanās, būtu suvenīru veikaliņa atvēršana kaut kur Spīķeros un cepurīšu tirgošana, Ušakovs skaidro: «Nē, nē, es speciāli tādas vārdu kombinācijas cenšos paturēt pie sevis, tāpēc ka mans vienīgais mērķis bija, lai kāds, piemēram, nesāktu ražot kaut ko varbūt ar ļoti neviennozīmīgu saturu ar nosaukumu «Ušakova kepka».»

Rīgas mērs arī uzsver, ka neesot nekādu plānu oficiāli nodēvēt tā jaunizveidoto Pļavnieku kalnu:

«Nē, nu man daudz ko var pārmest, bet es neesmu ne traks, ne stulbs. Un nevar būt tāds nosaukums pat ļoti jaukam kalnam, kur es arī piedalījos šī projekta realizācijā, - Ušakova Kepka.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu